Жорстокі зачистки громадянського сектора в Білорусі свідчать про "сильну дружбу з РФ" - активіст

Лукашенко в черговий раз зробив ставку на гойдалки, які рухаються в бік сходу, каже Андрій Стрижак.

Путін і Лукашенко. Ілюстрація:www.belaruspartisan.org

Масові затримання активістів на День Волі в Білорусі, застосування водометів і використання силовиків свідчать про те, що в даний момент президент Олександр Лукашенко зробив ставку на дружбу з Росією, а не Заходом. Про це активіст незалежної профспілки працівників радіоелектронної промисловості і учасник акцій протесту в Гомелі в лютому-березні 2017 року Андрій Стрижак розповів в інтерв'ю Главреду, повідомляють Патріоти України.

"Білорусь в черговий раз знаходиться на піку своєї дружби з Росією. Принаймні, таке складається враження. Тому що, коли ми дуже сильно дружимо з Росією, то йдуть вельми жорстокі зачистки громадянського сектора. Як тільки ми з нею сваримося і починаємо дружити з Заходом, помітне послаблення", - розповідає правозахисник.

"Судячи з того, що відбувається зараз, Лукашенко в черговий раз зробив ставку на гойдалки, які рухаються в бік сходу. Невідомо, в якій площині лежить ця співпраця - фінансовій чи політичній. Але те, що відбувається на вулицях наших міст, свідчить, що Лукашенко прагне зміцнити силу і владу в повній мірі", - підкреслив активіст.

На його думку, Захід цим незадоволений. "Це висловлювання пані Крістін Муттон, глави Парламентської асамблеї ОБСЄ, яка днями була в Мінську. Вона говорила, що ситуація з маніфестаціями знаходиться в зоні пильної уваги ОБСЄ.

Також міністр закордонних справ Німеччини, який був з візитом у Мінську, запевняв, що дуже важливо забезпечити свободи мирних зібрань, висловлювань думки, і це цінності, на яких базується весь підхід ЄС у зовнішній політиці", - розповів Стрижак.

Тікай, Федорович, тікай... На головному пропагандистськоу телешоу путіна раптово рознесли Януковича

середа, 24 квітень 2024, 6:24

На росТБ пропагандисти договорилися до того, що Янукович також був фашистом й русофобом. Його обзивали останніми словами, хоча самі просували цю кандидатуру. Про це говорить журналіст Денис Казанський. Один із гостей ефіру, який перейшов на бік ворога,...

Байден з підписом обіцяє не тягнути: Сенат США підтримав проголосований палатою Представників законопроект Джонсона про допомогу Україні

середа, 24 квітень 2024, 5:48

Вночі 24 квітня (за Києвом) Сенат США схвалив пакет допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню, де на підтримку України передбачено понад 60 млрд доларів. . Як стало відомо з трансляції засідання, законодавці схвалили цей пакет переважною більшістю голосів. ...