Журналіста, який розслідував розстріл "групи Ендрю", змусили залишити Україну

За словами Олексія Бобровнікова, загалом йому надходило 5 попереджень та погроз щодо ризиків його життю через розслідування "справи Ендрю".

Андій Галущенко загинув в бою з контрабандистами, коли зведена мобільна група СБУ потрапила у засідку на Луганщині. Фото: korupciya.com.

Журналіст, який вивчав тему розстрілу зведеної мобільної "групи Ендрю" Олексій Бобровніков заявив, що залишив Україну через погрози. Про це він написав у вівторок на своїй сторінці у Facebook, повідомляють Патріоти України.

За його словами виїхав з України він ще місяць тому.

"Виклад ланцюжка подій, які могли знищити мене (у фізичному сенсі не в меншій мірі, ніж мене намагалися знищити професійно) нерозривно пов'язаний зі справою Ендрю Галущенко, вбитого 2 вересня 2015 року недалеко від міста Щастя в Луганській області. Андрій був моїм головним джерелом інформації в питаннях дослідження "сірої зони"", - написав він.

Як пише Бобровніков "з перших днів розслідування, присвяченого "сірій зоні", а точніше, за два дні до вбивства Андрія Галущенко", йому почали надходити погрози фізичної розправи.

"Вони приходили як у дружній формі з поплескуванням по плечу, так і в формі погроз зі зброєю в руках. Подібні загрози отримували і інші люди, задіяні в вивченні процесів торгівлі з окупованими територіями", - написав він.

За словами Бобровнікова, загалом йому надходило 5 попереджень, щодо ризиків його життю через розслідування "справи Ендрю".

Як відомо, у Луганській області під Щастям загинули двоє членів зведеної мобільної групи, ще четверо отримали поранення.

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука заявив, що до розстрілу зведеної мобільної групи причетні військовослужбовці одного з підрозділів ЗСУ, які покривають контрабанду товарів через лінію розмежування в цьому районі, зокрема 92-й ОМБ. Директор департаменту комунікації МВД Артем Шевченко повідомив, що мобільну групу поблизу Щастя підірвали із засідки, і підкреслив, що до обстрілу може бути причетний "хтось зі своїх".

Командир 92-ї ОМБ Віктор Ніколюк відкинув звинувачення на адресу бригади, заявивши, що їй навмисно псують репутацію.

Військова прокуратура сил АТО 14 лютого 2016 року затримала демобілізованого бійця розвідроти Павла Долженко з позивним "Крим" за підозрою в розстрілі зведеної мобільної групи в так званій "сірій зоні" під Щастям.

Український волонтер, координатор групи "Стоп терор"Семен Кабакаєв опублікував дані з розцінками в опублікував дані з розцінками на провезення контрабандних товарів через блокпости на Донбасі в зоні проведення АТО.

Прокуратура сил АТО призупинила розслідування у справі про вбивство "мобільної групи Ендрю" на Луганщині.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...