Розстріл мобільної групи Ендрю: У мережі показали розслідування журналістів, яке не випустили в ефір на ICTV (відео)

У випуску передачі розповідається, як здійснюється контрабанда у зоні АТО, а також які шляхи і варіанти використовують контрабандисти.

Скрін відео

У мережі з'явився один з випусків програми "Очна ставка", яку так довго анонсували і яка так і не вийшла в ефір на каналі ICTV. Програма опублікована на сторінці журналіста Олексія Бобровникова у Facebook, якому її, за його словами, передали джерела, зазначають Патріоти України.

У випуску докладно розповідають глядачеві, як саме влаштована контрабанда в зоні АТО, які шляхи і варіанти використовують контрабандисти. До студії запросили колишнього комбрига 92 омбр Віктора Ніколюка (позивний Вітер), під час командування якого і загинув Галущенко, а також цілий ряд інших людей.

Ніколюк поручився в ефірі за те, що ніхто з його бригади, в тому числі ті, кому висунуто звинувачення, непричетні ні до вбивств, ні до контрабанди. За його словами, ЗСУ до контрабанди не має стосунку.

Також в студію прийшов представник СБУ - глава апарату СБУ Олександр Ткачук. Він визнав, що до контрабанди можуть бути причетні представники будь-яких силових відомств. Правда, він не зміг нічого конкретного сказати про справу Галущенка.

Коли ведучий проекту Роман Бочкала став з'ясовувати, чому за наполяганням саме СБУ відтепер в складі мобільних бригад немає волонтерів, Ткачук заявив, що волонтери є. Бочкала наполіг, щоб Ткачук подзвонив і перевірив цю інформацію - і з'ясувалося, що вже півроку жодного волонтера в складі цих зведених мобільних бригад немає. Ткачук пояснив це тим, що зараз волонтери "ротируються" - і вже чомусь півроку їм шукають заміну.

У студії також з'явилася мати загиблого Галущенка, якій Ткачук пообіцяв влаштувати зустріч з керівництвом СБУ.

"Ринг був зовсім крихітним": Відомий боксер розповів, як в селі бився проти Усика

четвер, 25 квітень 2024, 19:53

Британський боксер Джордан Томпсон (15−1, 12 КО) пригадав, як свого часу отримав запрошення стати одним із спаринг-партнерів українського боксера Олександра Усика (21−0, 14 КО), який нині володіє поясами WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі, передають...

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...