Жити по-новому таки доведеться: від візиту "інспектора Байдена" очікується дуже жорстка розмова з топ-керівництвом України - Ганна Гопко

Віце-президент США Джо Байден прибуде до України вже вп’яте за останні шість років.

Ганна Гопко. Фото:portal.lviv.ua

Віце-президент США Джозеф Байден відвідає Україну з дводенним візитом 7–8 грудня, під час якого зробить безпрецедентний виступ в українському парламенті. Від візиту Байдена в Україні очікують жорсткої розмови з вищим керівництвом країни задля надання серйозного поштовху реформам і зокрема боротьбі з корупцією та приборканню олігархів.

Також у Києві сподіваються на вияв чіткої підтримки Києву, який протистоїть російській агресії на сході країни. Кульмінацією дводенного візиту стане його виступ у Верховній Раді у вівторок. В інтерв’ю Радіо Свобода голова парламентського комітету у закордонних справах Ганна Гопко висловила сподівання, що Байден проведе «серйозну розмову», коли матиме зустрічі з президентом Петром Порошенком та прем’єром Арсенієм Яценюком, повідомляють Патріоти України.

"Ми очікуємо від візиту віце-президента США Джозефа Байдена дуже жорсткої розмови і дуже чітких вимог щодо конкретних реформ. Не обіцянок, а конкретних результатів.

Має бути чітка розмова з нашим топ-керівництвом, бо дуже часто, коли використовують гасло "єдності", але при цьому не забезпечують результатів чи змін в суспільстві, на які очікують люди, то така "єдність" працює проти держави", – каже Гопко.

"Також має бути серйозна розмова з українськими олігархами і політиками-бізнесменами, які використовують своє становище для того, щоби робити бізнес як завжди – дерибанити бюджет. Такого вже в Україні не має бути, інакше їх треба зробити нев’їздними в цивілізований світ", – додає вона.

Як очікується, Байден приїздить до Києва не з порожніми руками. Прогнозують, що він може оголосити про виділення Україні пакету допомоги на проведення реформ – навіть цифру називають – 300 мільйонів доларів, але це офіційно наразі не підтверджується.

Однак це не означає, що Вашингтон «гатить» гроші в Україну, не питаючи про результат. «Це фактично інспекційна поїздка. Не секрет, що МВФ значною мірою дотується США, і фактично Україна живе за рахунок американських платників податків.

Тому Ганна Гопко теж наголошує на кадровому аспекті візиту Байдена. "Ми також розраховуємо на кадрові зміни, які мають бути в прокуратурі, в правоохоронних органах, де мають бути соціальні ліфти. Чесні, професійні люди мають займати державні посади і брати на себе відповідальність.

Чи це Міністерство оборони, чи Генпрокуратура", – вважає чільний депутат. "І ми очікуємо, що (під час візиту Байдена) будуть виставлені дуже чіткі крайні терміни – коли запрацює Агенція з питань запобігання корупції, Антикорупційне бюро і Державне бюро розслідувань.

Це ті інституції, в які вкладено дуже багато законодавчих зусиль. Тепер час їх виконувати і показати людям, що боротьба з корупцією – це не обіцянки, а справжня реальність", – додає Гопко.

Поки всі обговорюють наступ на Харків: Експерт назвав іншу ділянку, де РФ може планувати прорив

п’ятниця, 3 травень 2024, 6:22

Поширюючи чутки про наступ на Харків, Росія, можливо, намагається приховати свої справжні мотиви. Почалася серйозна підготовка ЗС РФ до прориву в Старомайорському районі - Урожайне, що на Південному фронті, передають Патріоти України. Російський військ...

Торують залізницю до Донецька: Окупанти запустили з порту Маріуполя до Волновахи перший поїзд (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 4:15

Перший поїзд вийшов з порту в окупнованому Маріуполі і попрямував до станції Волноваха в четвер, 2 травня. Про це заявив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко на своєму Telegram-каналі. . Посадовець також звернув увагу на "першу платформа ...