Жив у замку, катався на Rolls Royce: У Франції жандарми затримали українського корупціонера, який підробив свідоцтво про власну смерть

За інформацією Європолу, європейські правоохоронці підозрюють чоловіка у міжнародному шахрайстві та відмиванні грошей.

Дмитро Маліновський. Фото:Українська правда

Французькі жандарми затримали в Бургундії "високопоставленого" громадянина України, якого на батьківщині підозрюють у масштабній корупції. Про це повідомляється на сайті Європолу, передають Патріоти України.

"5 жовтня французька жандармерія за активної підтримки Європолу заарештувала в Бургундії, поблизу Діжона, високопоставленого втікача з України, який розкішно мешкав у Франції", - йдеться в повідомленні, але ім'я затриманого не розкривається.

За інформацією Європолу, європейські правоохоронці підозрюють чоловіка у міжнародному шахрайстві та відмиванні грошей. Згідно з повідомленням, ще в січні Франція розпочала розслідування підозрілих операцій щодо купівлі замку за 3 мільйони євро люксембурзькою компанією, основним власником якої є громадянин України.

"Завдяки ефективній співпраці з представниками української та люксембурзької влади стало відомо, що головного підозрюваного розшукували в його рідній країні за корупцію. Однак йому вдалося уникнути покарання, підробивши свідоцтво про смерть", - розповідають у відомстві.

Однак, за даними Європолу, пізніше було встановлено, що підозрюваний не лише живий, а й веде розкішне життя у Франції. "Справа про шахрайство в окремій країні зросла до розмірів відмивання доходів від корупції у міжнародних масштабах", - зазначають у відомстві.

Повідомляється, що підозрюваного затримали разом з трьома спільниками. Також арештували його майно на 4,6 мільйони євро, включаючи замок у Франції, вінтажний Rolls Royce Phantom і три витвори мистецтва Сальвадора Далі.

Затриманий французькими жандарми в Бургундії громадянин України, якого підозрюють в масштабній корупції, фігурував у справі про розкрадання коштів Одеського припортового заводу. Таку інформацію повідомило джерело в прокуратурі. За інформацією джерела, затриманим виявився Дмитро Маліновський.

У прокуратурі стверджують, що він причетний до розкрадання коштів Одеського припортового заводу. За даними Міністерства внутрішніх справ в розділі осіб, які переховуються від органів влади, є Дмитро Маліновський, який зник у серпні 2014 року.

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...