Зібрався в "Гейропу"? - Путін вперше за півроку поїде в ЄС

Візит Путіна в Грецію перерве довгу паузу в його поїздках у західні країни

Путін зібрався до Греції. Ілюстрація:antikor.com.ua

У кінці наступного тижня президент Росії Володимир Путін вирушить з візитом до Греції. Це буде його перший з листопада минулого року візит у Євросоюз. Про це пише РБК з посиланням на слова чиновників, ознайомлених з ходом підготовки поїздки, зазначають Патріоти України.

В Афіни Путін прибуде 27 травня, візит триватиме два дні, уточнив один з них. Про підготовку цієї поїздки офіційні особи Росії та Греції говорять з весни.

Зазначається, що візит Путіна в Грецію перерве довгу паузу в його поїздках в західні країни. Останній раз у країни Європейського союзу, в який входить Греція, Путін приїжджав 30 листопада минулого року, коли він взяв участь у конференції ООН з клімату у Парижі.

Нових візитів Путіна в країни ЄС у цьому півріччі не планується, сказали два співрозмовники, близькі до МЗС та адміністрації президента РФ. Один з них уточнив, що хтось із європейських лідерів може відвідати в червні Петербурзький міжнародний економічний форум, в якому візьме участь Путін.

Не панацея? Черник пояснив, чому Україні не варто робити ставку на ракети від Німеччини

понеділок, 29 квітень 2024, 16:44

Німецькі ракети Taurus, які Олаф Шольц не поспішає передавати Україні, допомогли б Силам оборони, але не змінили б хід війни. Таку думку в ефірі телемарафону висловив військовий експерт та полковник запасу ЗСУ Петро Черник, передають Патріоти України....

Скандальна норма: Чому чоловікам за кордоном не продовжують закордонних паспортів - пояснення консула й адвоката

понеділок, 29 квітень 2024, 16:30

Припинено прийом нових заяв на вчинення консульських дій від певної категорії українців, а саме чоловіків, віком 18-60 років, які тимчасово перебувають за кордоном. Виняток становлять лише оформлення посвідчення особи на повернення в Україну. Такі дії ...