"Зіркові війни" Рейгана, які розорили СРСР, стають реальністю: "Скажений пес" Меттіс придушить амбіції Москви та Пекіна

Джеймс Меттіс вважає поки що за краще зберегти в секреті конкретні заходи, які США готують агресорам.
Джеймс Меттіс. Фото: Рейтерс.

Космічні сили необхідні Сполученим Штатам для захисту американських супутників від зброї, яку розробляють Китай і Росія. Про це заявив міністр оборони Джеймс Меттіс в ході візиту до Бразилії, повідомляють Патріоти України із посиланням на The Washington Post.

Нагадавши про те, як в 2007 році Китай демонстративно знищив ракетою один зі своїх бездіяльних супутників, міністр назвав цей епізод «посланням» на адресу Вашингтона. З тих пір, зазначив чиновник, американська розвідка спостерігає «за тим, як інші країни, в тому числі Росія, розвивають свої наступальні можливості в космосі».
Він запевнив, що у Пентагону немає планів по розміщенню зброї в космосі, проте підкреслив, що американські військові «не стануть сидіти склавши руки», якщо противники спробують перекрити Америці доступ до космічного простору. Меттіс вважав за краще зберегти в секреті конкретні заходи, які США готують агресорам.
Позиція Меттіса підтверджується підозрами, які напередодні висловила помічник держсекретаря США з питань контролю над озброєннями Ілім Поблет. Вона повідомила, що Росія розробляє протисупутникові ракети і мобільні лазерні системи. За її словами, в жовтні минулого року російські військові вивели на орбіту «супутник-інспектор», який поводиться «вкрай ненормально».

Заяви Меттіса і Поблет прозвучали через кілька днів після того, як віце-президент Майк Пенс анонсував плани створення до 2020 року в США шостого окремого роду військ - Космічних сил.

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...