Зміна статусу Криму обов'язково вплине на процес його повернення - Чубаров (відео)

Голова Меджлісу вважає, що визначальним має стати фактор права корінного народу на самовизначення.

Рефат Чубаров. Фото:segodnya.ua

Переформатування статусу Криму вплине на можливості його повернення. Про це заявив в ефірі 5 каналу голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, передають Патріоти України.

На запитання ведучого, як це запустить механізм повернення Криму, Чубаров сказав: "Я вважаю, що за тієї умови, коли зберуться основні гравці геополітичні. В даному випадку включаючи і Україну, і Росію. І серед дуже багатьох мотивацій і аргументів, чому Крим буде належати або, або, оцей аргумент, аргумент кримсько-татарського фактору, він буде найголовнішим і він буде прийнятим міжнародною спільнотою".

Голова Меджлісу кримськотатарського народу також роз'яснив: "Основні аргументи і фактори, вони будуть співпрацювати у взаємозв’язці і до тих факторів, які нами будуть наводитися, і вони є бездоганними: порушення міжнародних норм, порушення багатосторонніх і двосторонніх договорів нехтування Будапештським меморандумом, введення військ і проведення референдуму під штиками тощо, і туди ще додасться фактор права корінного народу на визначення, що є основним із зафіксованих міжнародних прав і корінний народ визначає своє право на самовизначення – він обирає українську державу. От і все".

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:32

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко. Як п...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...