Знайшли "винних": Слідком Росії назвав замовника вбивства Нємцова

Крайніми у жорстокому розстрілі опозиційного політика виявилися за версією російського слідства чеченці.

На місці убивства Бориса Нємцова. Фото:www.pravda.ru

Замовником вбивства опозиційного політика Бориса Нємцова є боєць батальйону "Север" МВС Чечні Руслан Мухудінов. Про це повідомив керівник управління взаємодії із засобами масової інформації Слідчого комітету при прокуратурі Російської Федерації Володимир Маркін, інформують Патріоти України з посиланням на сайт відомства.

"Відносно Руслана Мухудінова, що є замовником і організатором скоєних злочинів, і що знаходиться з листопада 2015 в міжнародному розшуку, а також інших невстановлених осіб планується виділення кримінальної справи в окреме провадження і його подальше розслідування", - сказав він.

За словами Маркіна, у вівторок, 29 грудня, російські слідчі мають намір пред'явити звинувачення в остаточній редакції обвинуваченим у вбивстві Нємцова Зауру Дадаєву, Анзору і Шадіду Губашевим, Темірлану Ескерханову і Хамзату Бахаєву у скоєнні вбивства за наймом у складі організованої групи і незаконному придбанні, носінні, перевезенні та зберіганні вогнепальної зброї.

"Кримінальне переслідування ще одного співучасника - Беслана Шаванова в листопада 2015 року припинено за нереабілітуючих підстав, у зв'язку з його смертю при самопідриві в ході затримання у місті Грозному", - уточнив він.

Спікер Слідкому додав, що в січні 2016 року слідство планує завершити розслідування за основною кримінальною справою про вбивство Нємцова, і зібрані матеріали пред'явити для ознайомлення потерпілим та їх представникам, після чого - обвинуваченим і їхнім захисникам.

"Причетність всіх обвинувачених підтверджується зібраними у кримінальній справі доказами, зокрема висновками більше 70 складних судових експертиз (ситуаційних, фонографічних, психологічних, молекулярно-генетичних і комплексних криміналістичних), допитами свідків, очними ставками, оглядами предметів і документів, вилучених під час обшуків по місцях проживання обвинувачених і протоколами оглядів записів з камер відеоспостереження, у тому числі встановлених на місцях вбивства, а також приходу і відходу співучасників", - резюмував Маркін.

"Божевільний план НАТО": Угорщина відзначилася черговою скандальною заявою

середа, 8 травень 2024, 21:51

Угорщина не братиме участі в довгостроковому плані НАТО щодо допомоги Україні і вважаю цю ідею "божевільною". Про це заявив угорський міністр закордонних справ Петер Сіярто, повідомляють Патріоти України з посиланням на Reuters. "Угорщина залишиться ос...

Удар по шкільному стадіону в Харкові: Постраждали сім людей, в тому числі діти

середа, 8 травень 2024, 20:00

Унаслідок російського удару по спортмайданчику в Харкові вдень у середу, 8 травня, постраждали семеро людей, зокрема діти. Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура в Telegram, передають Патріоти України. За інформацією слідства, вдень 8 травня ...