Знаковий візит: Глава Пентагону Джеймс Меттіс прибув до України (відео)

В аеропорту "Бориспіль" міністра оборони США зустрічали представники посольства США в Україні на чолі з послом Марі Йованович.

Джеймс Меттіс прибув до України. Фото:Еспресо.TV

У середу ввечері до Києва прибула делегація США на чолі з міністром оборони Джеймсом Меттісом. Про це пише Еспресо.TV, передають Патріоти України.

Біля трапа главу Пентагону зустрічали представники посольства США в Україні на чолі з послом Марі Йованович. Після нетривалого обміну привітаннями дипломати і Меттіс сіли в автомобілі, які стояли на злітній смузі біля літака, що приземлився, і поїхали з аеропорту.

Заплановано, що в четвер, 24 серпня, глава Пентагону візьме участь у військовому параді з нагоди Дня Незалежності на Майдані Незалежності, після чого відбудеться його зустріч з Петром Порошенком. Церемонія зустрічі відбудеться о 12.00 біля будівлі адміністрації президента, о 12.50 буде зроблено заяву для преси.

Крім того, відбудеться зустріч Меттіса з міністром оборони України Степаном Полтораком.

Як повідомлялося раніше, разом з главою американського оборонного відомства столицю України відвідає спеціальний представник Державного департаменту США по Україні Курт Волкер.

Не панацея? Черник пояснив, чому Україні не варто робити ставку на ракети від Німеччини

понеділок, 29 квітень 2024, 16:44

Німецькі ракети Taurus, які Олаф Шольц не поспішає передавати Україні, допомогли б Силам оборони, але не змінили б хід війни. Таку думку в ефірі телемарафону висловив військовий експерт та полковник запасу ЗСУ Петро Черник, передають Патріоти України....

Скандальна норма: Чому чоловікам за кордоном не продовжують закордонних паспортів - пояснення консула й адвоката

понеділок, 29 квітень 2024, 16:30

Припинено прийом нових заяв на вчинення консульських дій від певної категорії українців, а саме чоловіків, віком 18-60 років, які тимчасово перебувають за кордоном. Виняток становлять лише оформлення посвідчення особи на повернення в Україну. Такі дії ...