Зрада скреп: Лукашенко назвав Туреччину дружньою країною і закивав на Росію (відео)

Бацька порадив Москві відновити відносини із Анкарою.

Олександр Лукашенко. Фото: ЖЖ

Білорусь не збирається сваритися з усім світом через примхи Росії і буде, незважаючи ні на що, далі проводити свою незалежну і зважену зовнішню політику. Такий недвозначний висновок можна було зробити з виступу білоруського президента Олександра Лукашенка на міжнародному саміті в туркменському Ашхабаді, де був присутній і його турецький колега Реджеп Ердоган, повідомляють Патріоти України з посиланням на інформагентство Белта.

Поки невідомо, чи провели Лукашенко і Ердоган двосторонні переговори в кулуарах ашхабадського саміту, як це передбачалося раніше. У кожному разі, ситуація явно не та, щоб це афішувати. Однак однозначно ясно, що сваритися з Туреччиною "за компанію" з Росією Білорусь не буде.

"Треба подолати всякі нагнітання пристрастей і знайти можливість зробити хоча б для початку півкроку назустріч один одному, - заявив в Ашхабаді Олександр Лукашенко. - І проблема вирішиться. Відновляться ті добрі, близькі відносини, які були між цими народами і державами і неодмінно будуть. І, якщо хлюпнеться в одній частині світу, то миттєво відгукнеться і в іншій.

І, якщо ми допустили десь помилки, треба їх вміти визнавати і, як говорив шановний президент Узбекистану, визнавши їх, знайти в собі сили піти на поступки і компроміси для того, щоб згладити ситуацію. Помилки в цьому бурхливому світі неминучі. І їх необхідно не нагнітати, а виправляти. Вибачте мене, це стосується і останнього конфлікту між нашою Росією і дружньою нам Туреччиною".

Нагадаємо, що Білорусь і Туреччина вже кілька десятиліть мають найглибші економічні зв'язки: турецькі бізнесмени охоче інвестують у білоруську промисловість, сферу обслуговування, готельний бізнес та інші галузі, а, приміром, 80% акцій білоруського оператора мобільного зв'язку life :) належать турецькій компанії Turkcell.

Країни мають багатомільйонний товарообіг і пряме авіасполучення між собою, а білоруські туристи із задоволенням відпочивають на турецьких курортах. Втрачати напрацьований у взаєминах з Туреччиною капітал взаємної довіри через дурість і невиправдані амбіції свого східного сусіда Білорусь не збирається.

ГУР проти російського "Тора": У мережі показали, як HIMARS спалив пускову ворожого ЗРК (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:21

На Запорізькому напрямку бійці підрозділу активних дій Головного управління розвідки МОУ спільно із операторами HIMARS виявили та знищили пускову установку зенітного ракетного комплексу "Тор", передають Патріоти України. Деталі: Розвідники зазначають, ...

"Небезпечні слова": Кремль налякали заяви Макрона і Кемерона про війська в Україні та удари по РФ

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:30

Прессекретар російського правителя Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що у Кремлі стурбовані та вважають "небезпечними" і такими, що "нагнітають напруженість" останні заяви президента Франції та очільника МЗС Великої Британії щодо можливої присутн...