"Зрада" у Європі: Венеція хоче визнати Крим частиною РФ

Через зниження товарообігу між Італією і Росією, який скоротився на третину після введення санкцій, одним з найбільш постраждалих виявився саме регіон Венето, чиї збитки склали майже 700 млн євро.

Венеція. Фото: соцмережі.

У місцевому парламенті 18 травня відбудеться голосування про визнання окупованого Криму частиною Росії. Одночасно депутати проголосують за зняття антиросійських санкцій. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Диалог.

Відповідну резолюцію в регіональний парламент внесли 25 депутатів, серед яких лідери трьох найбільших фракцій. Це становить майже половину від загальної кількості членів венеціанського "парламенту", який насправді є просто громадською організацією. Ініціатор резолюції, Стефано Вальдегамбрі, неодноразово відвідував анексований Крим і активно захищає інтереси Кремля. Антиросійські санкції - це помилка, Крим має право на самовизначення, принципи подвійних стандартів, аналогія з Косово - ось набір штампів російської пропаганди, якими оперує італійський політик.

Є у Вальдегамбрі й зрозуміліші італійцям економічні обґрунтування прийняття резолюції. Через зниження товарообігу між Італією і Росією, який скоротився на третину після введення санкцій, одним з найбільш постраждалих виявився саме регіон Венето, чиї збитки склали майже 700 млн євро. Відповідні санкції, введені Москвою, в свою чергу вдарили по місцевим виробникам м'яса, овочів і фруктів, через що багато сільськогосподарських підприємств опинилися в кризі. У разі позитивних результатів голосування Венеція може стати першим регіоном Європи, одобрившим російську окупацію і анексію Криму.

Сенсаційну новину достатньо швидко спростували і пояснили, що за нею стоять венеціанські сепаратисти та агенти Кремля. Насправді в області Венето, як і в будь-якій іншій з 20 областей Італії, немає парламенту і парламентаріїв, а є обласна рада, до якої входять 50 радників. Троє з них дійсно постійно катаються в Крим. Як зазначив блогер Андрій Мальгін з цього приводу, Венеціанська Республіка, а разом з нею її парламент, припинили існування в 1797 році.

"Спасибі Наполеону Бонапарту. Те, що називається "парламент Венеції" - це сепаратистська громадська організація, яка виступає за відділення Венеції від Італії", - зазначив він у своєму блозі на сайті Каспаров.ru.

"Занадто багато всього": Війна закінчиться, коли Путін зрозуміє, що не зможе виграти, - американський генерал

четвер, 2 травень 2024, 15:50

Війна в Україні закінчиться тоді, коли Путін зрозуміє, що не може перемогти. Для цього західні партнери мають об'єднати всі можливі зусилля у допомозі нашій державі. Про це заявив американський генерал Бен Ходжес, передають Патріоти України. "Тому ми п...

"Нічого не виключаю, Росія не може перемогти":: Макрон виступив із новою заявою щодо введення військ в Україну

четвер, 2 травень 2024, 15:44

Президент Франції Еммануель Макрон не виключає відправлення військ в Україну, оскільки його головна стратегічна мета: Росія не може перемогти, передають Патріоти України з посиланням на The Economist. "Як я вже сказав, я нічого не відкидаю (зокрема, вв...