"Зробити вільним прохід через Керченську протоку Кремлю не дозволить імперська гордість", - російський політик

За словами Іллі Пономарьова, якщо Росія не дозволить українським кораблям вільно пройти через Керченську протоку, буде "другий акт нинішніх подій".

Ілля Пономарьов. Фото: Фейсбук.

Росія не дозволить вільне судноплавство в Керченській протоці через свою "імперську гордість". Таку думку в ефірі телеканала "Прямий" висловив колишній депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов, коментуючи намір спрямувати українські кораблі в Азовське море, передають Патріоти України.

"Зараз розумніше взагалі просто про все це забути і просто дати можливість кораблям пройти вільно... Але думаю, що ось ця ось імперська гордість цього зробити не дозволить. А якщо вона цього зробити не дозволить, то ми будемо бачити другий акт того, що відбувається. І в цій ситуації цікаво, як це позначиться на продовженні або непродовженні воєнного стану (в Україні. – ред.)", – сказав він.

За словами екс-депутата Держдуми, Росія мала "пропустити судна, навіть порушуючи порядок про інформування капітана". "Є порядок проходження через протоку, і це такий самий порядок, як діє під час проходу, наприклад, через Босфор і Дарданели, через будь-які інші протоки. Це не означає, що хтось когось не пускає, а просто треба поінформувати, щоб перевірив лоцманський корабель, щоб не було зіткнень", – зазначив Пономарьов.

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....