​Зупинити масові вбивства цивільних: Незважаючи на істерику Кремля та Дамаску Генасамблея ООН прийняла резолюцію про негайно припинення бомбардування Алеппо

9 грудня Генеральна Асамблея більшістю голосів прийняла резолюцію, що закликає до негайного припинення вогню і неприцільних бомбардувань. Крім країн асадівської коаліції заперечення висловили такі «відомі демократії» як Північна Корея, Куба, Зімбабве.

Проект резолюції був представлений 74 країнами під керівництвом Канади. «За» проголосували 122 держави, «проти» - лише 13 держав, ще 36 утрималися, зазначають Патріоти України.

Схвалена резолюція закликає до негайного припинення бойових дій в Алеппо і захисту мирного населення, вимагає від усіх сторін дотримуватися норм міжнародного права. Вона також закликає Раду Безпеки ООН «і надалі з усією відповідальністю» домагатися підтримання миру і безпеки в Алеппо і з цією метою вжити додаткових заходів щодо врегулювання кризи.

Прийнята Генасамблеєю ООН резолюція не має юридично зобов'язуючої сили, однак демонструє невдоволення світової спільноти, що наростає, з приводу нездатності Ради Безпеки ООН домовитися про врегулювання конфлікту в Сирії. Радбез до сих пір не зміг навіть прийняти резолюцію із закликом про припинення вогню в громадянській війні в Сирії, головним чином через позицію Росії, яка не бажає тиснути на сирійського президента Башара Асада.

У п'ятницю Росія знову проголосувала на Генасамблеї ООН проти припинення вогню в Алеппо, пославшись на те, що в цьому документі не достатньо чітко позначена роль терористів в сирійському конфлікті. Крім Росії, проти резолюції Генасамблеї проголосували також.

"Божевільний план НАТО": Угорщина відзначилася черговою скандальною заявою

середа, 8 травень 2024, 21:51

Угорщина не братиме участі в довгостроковому плані НАТО щодо допомоги Україні і вважаю цю ідею "божевільною". Про це заявив угорський міністр закордонних справ Петер Сіярто, повідомляють Патріоти України з посиланням на Reuters. "Угорщина залишиться ос...

Удар по шкільному стадіону в Харкові: Постраждали сім людей, в тому числі діти

середа, 8 травень 2024, 20:00

Унаслідок російського удару по спортмайданчику в Харкові вдень у середу, 8 травня, постраждали семеро людей, зокрема діти. Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура в Telegram, передають Патріоти України. За інформацією слідства, вдень 8 травня ...