Звільнена з полону "ДНР" волонтерка вже у Києві

Марину Черенкову зустрічали з полону її чоловік і два інших засновника волонтерської групи Дмитро і Євген Шибалови.

Марина Черенкова. Фото:www.sovet.donbass.com

Волонтер групи "Відповідальні громадяни" Енріке Менендес розповів подробиці звільнення з полону "ДНР" волонтерки цієї організації Марини Черенкової. Про це Менендес сказав кореспоненту Depo.Донбас, інформують Патріоти України.

"Марину відпустили вчора на південному напрямку. Процес депортації виглядає завжди однаково. Влада "ДНР" вивозить на нульовий блокпост і відпускають на буферну зону. КПВВ Новотроїцьке. Вона вже вчора вдень перетнула днем КПВВ Новотроїцьке "і опинилася на території України", - сказав Менендес.

За його словами, волонтерку поїхали зустрічати її чоловік і два інших засновника волонтерської групи Дмитро і Євген Шибалови.

"Вони її зустріли і повернулися до Києва", - сказав він. Менендес каже, що розмовляв з Черенковою телефоном.

"Я поки з нею не бачився особисто, розмовляв телефоном. Голос у неї бадьорий. Видно, що ніяких методів фізичного впливу до неї не застосовували.

За умовами утримання, я знаю тільки, що це була не поодинока камера. З нею були кілька людей, які в слідчому ізоляторі знаходилися. Умови утримання були більш-менш нормальними. Годували може не самою вишуканою їжею, але, принаймні, вона не голодувала", - сказав він.

Нагадаємо, 22 лютого стало відомо, що "МГБ "ДНР" звинуватило керівника волонтерського руху "Відповідальні громадяни" Марину Черенкову у співпраці з західними спецслужбами, але все одно відпустили з полону.

"Є плани і на Львів, і на Київ": Самусь оцінив, чи може РФ знову піти у наступ на великі міста

неділя, 5 травень 2024, 7:37

Директор New Geopolitics Research Network Михайло Самусь в ефірі телемарафону прокоментував слова представника ГУР Вадима Скібіцького про можливий наступ РФ на Суми та Харків. "Плани у росіян є. Плани є і на Київ, і на Львів. Оскільки вони б не починал...

Не все так просто! Обіцяну зброю Україна отримає лише влітку чи навіть пізніше, - NYT

неділя, 5 травень 2024, 7:24

Після схвалення нової програми американської військової допомоги Україна вже отримала кілька термінових поставок зброї, але із наступними партіями можуть виникнути затримки. За даними видання, минулої неділі Україна отримала партію протитанкових засобі...