Звільнити політв'язнів: У Путіна почали процес видачі Україні Сенцова, - ЗМІ

У Мін'юсті РФ підкреслили, що остаточне рішення з питання передачі засуджених російськими судами громадян в держави їх громадянства для відбування покарання приймають російські федеральні суди.

Олег Сенцов. Фотоru.golos.ua

Міністерство юстиції Росії доручило Федеральній службі виконання покарань (ФСВП) підготувати необхідні документи для видачі Україні засуджених українців Олександра Кольченка, Геннадія Афанасьєва, Олега Сенцова і Юрія Солошенка. Про це йдеться у відповіді прес-служби міністерства, повідомляють Патріоти України з посиланням на Апостроф.

"На підставі звернень української сторони, що надійшли 10 березня, Мін'юст Росії листами направив в ФСВП доручення підготувати необхідні документи для вирішення питання передачі засуджених А.Кольченка, Г.Афанасьєва, О.Сенцова і Ю.Солошенка, а також перевірити наявність або відсутність підстав, що перешкоджають цій передачі", - повідомляють в ЗМІ.

У відповіді на запит зазначається, що Мін'юст України був поінформований про це в той же день.

"При надходженні до Мін'юсту Росії документи будуть перевірені на відповідність положенням Конвенції про передачу засуджених осіб 1983 року і за відсутності підстав, що перешкоджають передачі засуджених, будуть спрямовані українській стороні", - йдеться в прес-релізі.

У Мін'юсті РФ підкреслили, що остаточне рішення з питання передачі засуджених російськими судами громадян в держави їх громадянства для відбування покарання приймають російські федеральні суди.

Москва намагається тиснути на "всіх напрямках": Росія готує диверсії по всій Європі, - FT

неділя, 5 травень 2024, 17:48

Росія активно готується до проведення диверсій, зокрема, вибухів та підпалів на території Європи. При цьому, її не бентежать можливі жертви серед цивільних. Про це пише FT, передають Патріоти України. Акти саболтажу уже відбувається. Розвідки країн Євр...

"Підриваються наші бійці та техніка": Російські окупанти скаржаться на українські ДРГ, які заходять із Сумщини

неділя, 5 травень 2024, 17:43

Російські окупанти скаржаться, що українські ДРГ активізувалися з боку Сумщини і створюють проблему для їхнього особового складу та техніки. Про це розповів командир російської інженерно-саперної роти, передають Патріоти України. За його словами, украї...