Звів "особисті рахунки": Клінтон назвала Путіна та ФБР головними причинами її поразки на виборах

Кандидат від демократів вважає, що Путін помстився за її заяву, що вибори 2011 року в Росії були сфальсифіковані.

Хілларі Клінтон. Фото:http://www.interfax.ru/

Екс-кандидат в президенти США від Демократичної партії Хілларі Клінтон назвала головними причинами поразки на виборах публічні звинувачення з боку Федерального бюро розслідувань, а також втручання РФ у виборчий процес. Про це вона заявила на зустрічі зі своїми прихильниками, яка пройшла на Манхеттені (Нью-Йорк) 15 грудня, передають Патріоти України з посиланням на The New York Times.

За словами Клінтон, атака на сервери Демократичної партії і електронну пошту глави її передвиборної кампанії Джона Подести були результатом зведення "особистих рахунків" Путіна з нею. Вона вважає, що причиною цьому послужила її заява, що вибори 2011 року в Росії були сфальсифіковані.

"Путін публічно звинуватив мене в тому, що я висловила обурення його людей. Є прямий зв'язок між тим, що він сказав тоді, і тим, що він зробив на цих виборах", - впевнена Клінтон.

Крім того, вважає вона, поразці сприяли публічні звинувачення, озвучені директором ФБР Джеймсом Комі у справі про використання Клінтон особистої пошти в службових цілях в 2009-2013 роках, коли вона обіймала посаду держсекретаря США.

Під час виборчої кампанії в США ФБР двічі відновлювало розслідування проти Клінтон, при цьому другий раз - за кілька днів до голосування. 6 листопада, за два дні до виборів, відомство оголосило, що не висуне звинувачення проти Клінтон після повторного розслідування.

Як відомо, у липні 2016 року хакери зламали сервери Демократичної партії США. Кандидат від демократів на пост президента Хілларі Клінтон заявила, що до цього причетні російські спецслужби.

У жовтні влада США офіційно звинуватила Росію у зломі пошти американських політпартій, а також у втручанні в процес президентських виборів в країні. У Кремлі ці звинувачення назвали "нісенітницею".

10 грудня ЦРУ дійшло висновку, що Росія втручалася в президентські вибори в США з метою допомогти республіканцеві Дональду Трампу здобути перемогу. Сам Трамп говорив, що американські спецслужби насправді не знають, хто стоїть за кібератаками на різні структури США, а висновки ЦРУ "безглузді".

У Путіна особливий план: Армія РФ може почати великий наступ на Україну під час саміту НАТО, - Atlantic Council

середа, 24 квітень 2024, 17:50

Росія розпочала свою третю велику хвилю мобілізації в очікуванні майбутньої весняно-літньої кампанії. Президент Росії Володимир Путін 31 березня підписав указ про початок чергового призову на строкову військову службу, встановивши плановий показник до ...

"Камыш горит" - нарешті долетіло": У Маріупольському районі завдано удару по скупченню офіцерів РФ

середа, 24 квітень 2024, 17:30

У Маріупольському районі прилетіло по скупченю російських офіцерів, є двох- та трьохсоті. Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріоти України. За його слова, влучання сталося у ніч проти 24 квітня у с. Бабах-Тарама. ...