"1-й меморіал Героїв АТО" у Києві: У Спартакіаді силових видів спорту завзято змагалися українські військові (відео)

Свої рекорди, перемоги й просто досягнення військові присвятили Героям АТО

Військові тягнуть 15-20-тонну вантажівку. Скрін відео

Понад 100 військовослужбовців Київського гарнізону позмагалися між собою у Спартакіаді силових видів спорту "1-й меморіал Героїв АТО". П'ять команд у нелегких двобоях завзято перетягували канат та запекло боролися за палицю у якутській тязі. А у богатирських іграх свою вправність демонстрували лише чотири спортсмени. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "5 канал".

Довідка: Якутська тяга – так називається відносно новий для України вид спорту. Щоб перемогти у двобої, слід не лише докласти силу, а й спантеличити супротивника несподіваним маневром.

Воїн ЗСУ Антон Дубровський вже шість років займається богатирськими іграми. Каже, мотивація одна – щоразу перемагати самого себе. "Ви знаєте анекдот про українця, який у космосі скакав, скакав, вже помирав на Марсі, потім кинув шапку – ось там ще бурячки посаджу. Цікаво, що буде далі. Це сьогодні ти не можеш одне, а далі ти йдеш, йдеш, стає цікаво. І тобі вже стає досягнутого мало", – каже Дубровський.

Але замість бурячків у богатирів інше завдання. Кантувати покришки, вагою по 360 кг, носити фермерською ходою у кожній руці по 130 кг, підіймати штангу у півтора центнера. Денис Дубровський, військовслужбовець ЗСУ, розповідає: "На силовий екстрим ми виставили спортсменів, які мають уже уяву про це, бо це дуже складний технічно вид спорту. Ви знаєте, про те, що ми кілька років утримували звання найсильнішої нації у світі? І оце зараз будуть проводитись у нас, не на професійному, на аматорському рівні, але ж все буде по-справжньому".

За словами журналістки Лесі Головатої, українська військова машина КРАЗ вагою 15 тонн, а з обладнанням – і усіх 20. Сьогодні українські богатирі спробують протягнути її на кілька метрів попереду, щоби побити власні рекорди. Перша спроба спортсменів – невдала. Вантажівка стоїть, як укопана. Утім, на поразку ніхто не налаштований. Імпровізована нарада – і судді сходяться на тому, що машина не на рівному асфальті, ще й під нахилом. Через 5 хвилин інша позиція й багатотонне авто слухняно їде за силачами. Свої рекорди, перемоги й просто досягнення військові присвятили Героям АТО.

Що буде, якщо ТЦК не встигнуть за 60 днів обробити заявку на оновлення даних - роз'яснення юриста

понеділок, 29 квітень 2024, 2:35

Відповідно до нового закону про мобілізацію в Україні, чоловікам призовного віку буде потрібно протягом 60 днів уточнити свої облікові дані у Центрах комплектування. Електронне оновлення даних ще не працює. За нинішніх умов ТЦК доведеться ставити на об...

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...