10 корисних лайфхаків для економії електроенергії (відео)

Дотримуючись нескладних правил і при невеликих стартових витратах можна заощадити до 30% електроенергії.

Електроенергію потрібно економити. Фото: ekonom-it.ru.

Підвищення цін на комунальні послуги змусило українців шукати нові способи економії електроенергії. Наприклад, вдалим рішенням буде змінити всі лампи в квартирі на енергозберігаючі. Це дозволить заощадити на електроенергії в 4-6 разів, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Також, чисто вимиті вікна і очищені стіни або абажури, які будуть відбивати світло, допоможуть заощадити 10%.

Ще одним варіантом є установка сенсорних світильників, які включаються тільки тоді, коли в цьому дійсно є потреба. Такий світильник економічного класу коштує від 140 до 200 гривень.

Використання настільних ламп замість центрального світла, а також раціональне використання домашніх ресурсів, як кип'ятіння тільки необхідної кількості води, також збереже зайві кошти.

Більше лайфхаків дивіться в сюжеті.

Мілевський поновив кар'єру футболіста: Стало відомо, де він буде грати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:58

Колишній нападник київського "Динамо" та збірної України Артем Мілевський оголосив про повернення у футбол. 39-річний уродженець Мінська виступатиме за столичний медіаклуб IGNIS, передають Патріоти України. За IGNIS грають футбольні агенти та функціон...

Посол пояснив, чи приїде ТЦК шукати ухилянтів за кордоном

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:30

Після низки новин про те, що поза межами України може розпочатись процес ідентифікації військовозобов’язаних українців, яких поки не збираються зобов’язувати повертатись, дипломати розповіли деякі нові подробиці, передають Патріоти України. В коментар...