Щоб зберегти вітаміни: Як правильно заморозити овочі на зиму, - лайфхак

Заморожування овочів - гідна альтернатива консервації.

Ілюстрація: blog.ua

Заморожування овочів стане в нагоді, якщо хочете ними запастися на зиму. Зрозуміло, їх можна закатувати, маринувати і солити. Але саме заморожування дозволить зберегти максимум вітамінів і мікроелементів у плодах. Адже овочі під час заморожування частіше за все не піддаються тривалій тепловій обробці, при якій руйнуються вітаміни, а також немає потреби солити їх і заливати оцтом, повідомляють Патріоти України.

Також можна робити заморозку овочевих коктейлів - це будуть своєрідні заготовки для вітамінних супів, салатів і рагу. Щоб заморозити овочі на зиму, знадобиться морозильна камера, контейнери або пакети для зберігання продуктів і, власне, самі овочі, підібрані за бажанням і смаком.

Для заморожування овочів вибирайте свіжі, цілі, не деформовані плоди. Найменша плямочка може зіпсувати всю заготовку на зиму. Перед заморожуванням овочів треба гарненько помити і висушути їх. В іншому випадку заморожені овочі злипнуться в суцільний ком. Дрібні овочі (горошок, кукурудзу, чері) заморожують цілими. Великі овочі слід порізати в залежності від того, з якою метою вони потім будуть використовуватися. Щоб смак і колір продуктів залишалися насиченими і яскравими, деякі овочі перед заморожуванням слід бланшувати, тобто опустити в окріп на кілька хвилин із наступним швидким охолодженням.

Домашнє заморожування овочів проводиться максимально швидко, при найбільш низькій температурі. Потім заморожені овочі перекладають у морозильну камеру на тривале зберігання. Замороження овочів на зиму передбачає пакування продуктів у пластикові контейнери або поліетиленові пакети. Бажано, щоб в упаковку потрапило якомога менше повітря. Контейнери та пакети потрібно упакувати герметично, щоб із них випаровувалося менше вологи, а значить, овочі після заморозки залишалися соковитими.

Заморожувати продукти бажано невеликими одноразовими порціями, розрахованими на одне використання. Повторно заморожувати овочі не слід, бо вони втрачають свої корисні і смакові властивості.Обов'язково підписуйте назву заморожених овочів, вид нарізки і дату - це значно спростить розпізнавання продуктів у холодильнику. Заморожені овочі в морозильній камері при температурі не вище -18°С зберігаються до року, а при температурі від 0 до -8°С - до 3-х місяців.

Джерело: lady.tochka.net

"С*ки московські": Російський тренер брудно облаяв волейболісток після поразки

четвер, 25 квітень 2024, 11:44

Головний тренер російського волейбольного клубу «Ленінградка» Олександр Кашин емоційно відреагував на поразку від «Динамо». Зокрема, тренер з країни, чиї керівники люблять розповідати про «духовні скрєпи», назвав своїх суперниць «московськими с*ками», ...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...