Щоб зберегти вітаміни: Як правильно заморозити овочі на зиму, - лайфхак

Заморожування овочів - гідна альтернатива консервації.

Ілюстрація: blog.ua

Заморожування овочів стане в нагоді, якщо хочете ними запастися на зиму. Зрозуміло, їх можна закатувати, маринувати і солити. Але саме заморожування дозволить зберегти максимум вітамінів і мікроелементів у плодах. Адже овочі під час заморожування частіше за все не піддаються тривалій тепловій обробці, при якій руйнуються вітаміни, а також немає потреби солити їх і заливати оцтом, повідомляють Патріоти України.

Також можна робити заморозку овочевих коктейлів - це будуть своєрідні заготовки для вітамінних супів, салатів і рагу. Щоб заморозити овочі на зиму, знадобиться морозильна камера, контейнери або пакети для зберігання продуктів і, власне, самі овочі, підібрані за бажанням і смаком.

Для заморожування овочів вибирайте свіжі, цілі, не деформовані плоди. Найменша плямочка може зіпсувати всю заготовку на зиму. Перед заморожуванням овочів треба гарненько помити і висушути їх. В іншому випадку заморожені овочі злипнуться в суцільний ком. Дрібні овочі (горошок, кукурудзу, чері) заморожують цілими. Великі овочі слід порізати в залежності від того, з якою метою вони потім будуть використовуватися. Щоб смак і колір продуктів залишалися насиченими і яскравими, деякі овочі перед заморожуванням слід бланшувати, тобто опустити в окріп на кілька хвилин із наступним швидким охолодженням.

Домашнє заморожування овочів проводиться максимально швидко, при найбільш низькій температурі. Потім заморожені овочі перекладають у морозильну камеру на тривале зберігання. Замороження овочів на зиму передбачає пакування продуктів у пластикові контейнери або поліетиленові пакети. Бажано, щоб в упаковку потрапило якомога менше повітря. Контейнери та пакети потрібно упакувати герметично, щоб із них випаровувалося менше вологи, а значить, овочі після заморозки залишалися соковитими.

Заморожувати продукти бажано невеликими одноразовими порціями, розрахованими на одне використання. Повторно заморожувати овочі не слід, бо вони втрачають свої корисні і смакові властивості.Обов'язково підписуйте назву заморожених овочів, вид нарізки і дату - це значно спростить розпізнавання продуктів у холодильнику. Заморожені овочі в морозильній камері при температурі не вище -18°С зберігаються до року, а при температурі від 0 до -8°С - до 3-х місяців.

Джерело: lady.tochka.net

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...