Заморожування овочів стане в нагоді, якщо хочете ними запастися на зиму. Зрозуміло, їх можна закатувати, маринувати і солити. Але саме заморожування дозволить зберегти максимум вітамінів і мікроелементів у плодах. Адже овочі під час заморожування частіше за все не піддаються тривалій тепловій обробці, при якій руйнуються вітаміни, а також немає потреби солити їх і заливати оцтом, повідомляють Патріоти України.
Також можна робити заморозку овочевих коктейлів - це будуть своєрідні заготовки для вітамінних супів, салатів і рагу. Щоб заморозити овочі на зиму, знадобиться морозильна камера, контейнери або пакети для зберігання продуктів і, власне, самі овочі, підібрані за бажанням і смаком.
Для заморожування овочів вибирайте свіжі, цілі, не деформовані плоди. Найменша плямочка може зіпсувати всю заготовку на зиму. Перед заморожуванням овочів треба гарненько помити і висушути їх. В іншому випадку заморожені овочі злипнуться в суцільний ком. Дрібні овочі (горошок, кукурудзу, чері) заморожують цілими. Великі овочі слід порізати в залежності від того, з якою метою вони потім будуть використовуватися. Щоб смак і колір продуктів залишалися насиченими і яскравими, деякі овочі перед заморожуванням слід бланшувати, тобто опустити в окріп на кілька хвилин із наступним швидким охолодженням.
Домашнє заморожування овочів проводиться максимально швидко, при найбільш низькій температурі. Потім заморожені овочі перекладають у морозильну камеру на тривале зберігання. Замороження овочів на зиму передбачає пакування продуктів у пластикові контейнери або поліетиленові пакети. Бажано, щоб в упаковку потрапило якомога менше повітря. Контейнери та пакети потрібно упакувати герметично, щоб із них випаровувалося менше вологи, а значить, овочі після заморозки залишалися соковитими.
Заморожувати продукти бажано невеликими одноразовими порціями, розрахованими на одне використання. Повторно заморожувати овочі не слід, бо вони втрачають свої корисні і смакові властивості.Обов'язково підписуйте назву заморожених овочів, вид нарізки і дату - це значно спростить розпізнавання продуктів у холодильнику. Заморожені овочі в морозильній камері при температурі не вище -18°С зберігаються до року, а при температурі від 0 до -8°С - до 3-х місяців.
Автомобілісти, які прагнуть зменшити витрати на пальне, мають дотримуватись кількох простих правил. Витрати на бензин чи дизель - це значна частина бюджету водія, тому варто звертати увагу на економічні моделі, передають Патріоти України. Профільне вид...
Ситуація на Близькому Сході спричинила короткий сплеск цін на нафту, що тимчасово відобразився на собівартості імпортного пального для України. Проте після стабілізації ринку жодного суттєвого впливу на ціни в Україні не очікується – все визначатиметьс...