100 тис за нирку: У Києві СБУ затримала торговців людськими органами (фото)

Щомісяця за кордон на операцію виїжджали 4-5 українців.

Фото:прес-служба СБУ

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з поліцією затримали в Києві учасників транснаціонального угрупування, яке спеціалізувалося на торгівлі внутрішніми органами людей. Про це повідомив прес-центр СБУ, передають Патріоти України.

"Зловмисники з України та кількох інших країн підшукували малозабезпечених громадян і пропонували їм продати нирку. Для прикриття нелегального бізнесу, організатори створили комерційну структуру, яка нібито надавала послуги лікувального туризму", - йдеться в повідомленні.

Злочинці продавали нирки по $80-100 тис.

"Донорам ділки платили від 13 до 15 доларів США, самі ж отримували від 80 до 100 тисяч з клієнта. Після отримання згоди від донорів, зловмисники переправляли їх за кордон для проведення хірургічної операції", - відзначили в СБУ.

У відомстві наголосили, що щомісяця за кордон на операцію виїжджали 4-5 українців.

На даний момент затримані шестеро учасників угруповання. Також за вказаним фактом порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 149 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі від 8 до 15 років з конфіскацією майна.

Тривають обшуки і невідкладні оперативно-слідчі дії.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...