14-річний підліток наварив 10-літровий баняк борщу на Говерлі й пригостив туристів (фото, відео)

Хлопчина кинув виклик популярній кулінарній передачі "МастерШеф" та запропонував взяти з нього приклад.

Смачний український борщ від конотопського підлітка. Фото: konotop.in.ua14-річний юнак з Конотопа Микита Іщенко зробив те, чого до нього ще ніхто і ніколи не робив – приготував червоний український борщ на найвищій точці України – на вершині гори Говерла, інформують Патріоти України з посиланням на повідомлення в інтернет-мережах.

Він не лише самостійно заніс на висоту 2061 метр над рівнем моря всі необхідні для українського борщу продукти, 10 літрів чистої карпатської води, весь інвентар і спорядження, а й люб’язно нагодував своїм неперевершеним борщем до півсотні туристів, які перебували на той час на Говерлі.

Спочатку перед Микитою існувало дуже багато складних завдань:

1. Зважитися самому на такий вчинок.

2. Отримати схвалення з боку дорослих.

3. Навчитися ідеально готувати червоний український борщ.

4. Підготувати всі необхідні складові для приготування борщу не просто в похідних умовах, а на гірській вершині.

5. Організувати поїздку в Карпати.

6. Увійти в гарну фізичну форму, щоб без проблем піднятися з 20-тікілограмовим рюкзаком на найвищу гору України.

7. Побороти природні і фізичні явища: складність закипання води на великій висоті, запаморочення, сильний вітер, пекуче сонце, можливість проливного дощу з грозами, безпросвітний туман.

8. І найскладніше – подолати страх публічності.

Не зважаючи ні на що, 30 червня 2016 р Микита прекрасно впорався з усіма труднощами і реалізував задумане. Він встановив неофіційний рекорд України і в 14 років приготував 10 літрів українського борщу на вершині гори Говерла – пише vnews.agency.

Подібне видовище здивувало не лише присутніх туристів, а й навіть самих «запеклих» провідників. Ніхто з них ніколи не бачив, щоб на Говерлі кого-небудь годували українським борщем. А тим більше, щоб кухарем «короля української кухні» був 14-річний підліток. Як з’ясувалося, цей хлопець має справжній кулінарний талант. У соцмережах і YouTube він відомий під псевдонімом Микита Сергійович. Всі його рецепти – це професійні майстер-класи з кулінарії.

Таке масове поїдання українського борщу на вершині гори Говерла Микита присвятив 25-річчю Незалежності України. Він публічно заявив, що й далі буде прославляти свою країну і свою національну кухню на весь світ.

А також 14-річний підліток зухвало кинув виклик популярній кулінарній передачі “МастерШеф”, закликавши її кухарів повторити його рекорд.

Відео можна переглянути тут:

Почнеться епоха вимирання? Вчені попередили про нову загрозу екологічної катастрофи

вівторок, 7 травень 2024, 0:30

Чисельність багатьох видів джмелів у всьому світі скорочується. Через аномальну спеку їх гнізда перегріваються, внаслідок чого гинуть цілі виводки личинок. Вчені попереджають, що планеті загрожує нова екологічна катастрофа, якщо на Землі повністю зникн...

Це може здивувати! Швейцарські вчені назвали оптимальне добове співвідношення сидіння, стояння, сну та активності

вівторок, 7 травень 2024, 0:26

Учені зі швейцарського університету Свінберна з'ясували, що те, як людина проводить свій день, може мати значний вплив на її здоров'я та назвали оптимальне співвідношення сидіння, стояння, сну та активності/ Про це повідомляє Science Alert, передають П...