19 серпня - Преображення Господнє: Звичаї, традиції, заборони Яблучного Спаса

День Яблучного Спаса 19 серпня вважається офіційним закінченням літа і приходом осені - після нього ночі стають холодними, і настає пора збору врожаю.

19 серпня відзначається Преображення Господнє або Яблучний Спас. Фото: ЖЖ.

19 серпня православні відзначають Другий Спас. Також в цей день за церковним календарем православні християни відзначають велике свято - Преображення Господнє, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Відомо, що день Яблучного Спаса 19 серпня вважається офіційним закінченням літа і приходом осені - після нього ночі стають холодними, і настає пора збору врожаю.

Як і будь-яке церковне свято Яблучний Спас має свої звичаї і традиції. Однак, є і заборони.

Що не можна робити на Яблучний спас:

Їсти яблука до Яблучного Спаса, особливо ця заборона стосувалася жінок - не можна. Зв'язано з цим сумне повір'я - якщо в родині померла дитина, а його мати їла яблука до Яблучного Спаса, вона не отримає гостинець на тому світі.

Також на Другий Спас заборонено виконувати будь-які роботи, крім приготування їжі і збору врожаю: не можна шити, в'язати, займатися прибиранням і будівельними роботами: "Хто на Спаса шиє - до кінця днів сльози лиє".

Також не варто забувати, що йде Успенський піст. Не можна розважатися, їсти м'ясо, яйця, жирну їжу, і все, що викликає залежність. До таких продуктів церква відносить каву, чай, алкоголь і т.д.

Успенський піст починається в день святкування Маковія, Медовий Спас 2016 відзначали 14 серпня, і закінчується він на Успіння Божої Матері 27 серпня.

А ще в цей день не можна вбивати комах - вважається, якщо муха сіла на руку двічі - весь рік вам буде супроводжувати удача. При цьому важливо комаху не проганяти, а дочекатися, поки вона сама полетить.

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...