19 серпня - Преображення Господнє: Звичаї, традиції, заборони Яблучного Спаса

День Яблучного Спаса 19 серпня вважається офіційним закінченням літа і приходом осені - після нього ночі стають холодними, і настає пора збору врожаю.

19 серпня відзначається Преображення Господнє або Яблучний Спас. Фото: ЖЖ.

19 серпня православні відзначають Другий Спас. Також в цей день за церковним календарем православні християни відзначають велике свято - Преображення Господнє, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Відомо, що день Яблучного Спаса 19 серпня вважається офіційним закінченням літа і приходом осені - після нього ночі стають холодними, і настає пора збору врожаю.

Як і будь-яке церковне свято Яблучний Спас має свої звичаї і традиції. Однак, є і заборони.

Що не можна робити на Яблучний спас:

Їсти яблука до Яблучного Спаса, особливо ця заборона стосувалася жінок - не можна. Зв'язано з цим сумне повір'я - якщо в родині померла дитина, а його мати їла яблука до Яблучного Спаса, вона не отримає гостинець на тому світі.

Також на Другий Спас заборонено виконувати будь-які роботи, крім приготування їжі і збору врожаю: не можна шити, в'язати, займатися прибиранням і будівельними роботами: "Хто на Спаса шиє - до кінця днів сльози лиє".

Також не варто забувати, що йде Успенський піст. Не можна розважатися, їсти м'ясо, яйця, жирну їжу, і все, що викликає залежність. До таких продуктів церква відносить каву, чай, алкоголь і т.д.

Успенський піст починається в день святкування Маковія, Медовий Спас 2016 відзначали 14 серпня, і закінчується він на Успіння Божої Матері 27 серпня.

А ще в цей день не можна вбивати комах - вважається, якщо муха сіла на руку двічі - весь рік вам буде супроводжувати удача. При цьому важливо комаху не проганяти, а дочекатися, поки вона сама полетить.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...