21-річний індійський "Бенджамін Баттон" має тіло 160-річного пенсіонера (фото)

Рупеш Кумар страждає рідкісним захворюванням - прогерією, яке змушує організм людини старіти в 8 разів швидше, ніж зазвичай.

 Рупеш Кумар. Фото: Вести.ру.

В одному з індійських штатів живе Рупеш Кумар, 21-річний хлопець, який хворіє важким генетичним захворюванням - прогерією, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Відмітна особливість цього захворювання полягає в тому, що людина старіє приблизно у вісім разів швидше, ніж звичайні люди.

Як заявляють медики, таке рідкісне і страшне захворювання може зустрічатися тільки в однієї людини на вісім мільйонів населення. Більшість таких людей навіть не доживають до повноліття.

Коли хлопчик був зовсім маленьким, його батькам кілька разів пропонували продати дитину, щоб він виступав в цирку, проте подружжя, незважаючи на бідне життя, залишили дитину, і зараз Рупеш є довгожителем серед людей з цим генетичним захворюванням.

Більшість дітей з прогерією вмирають у віці до 14 років.

Цікаво й те, що перші симптоми хвороби були виявлені у Реупеша тільки в восьмирічному віці. Батьки багато разів зверталися до влади країни з проханням про допомогу, але відповіді не отримали. За словами лікаря, у якого спостерігається хлопець, ліків від прогерії не існує.

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...