298 порожніх крісел та червоні троянди: Під посольством РФ у Гаазі родичі жертв МН17 провели мовчазну акцію протесту

"Мовчазний протест" приурочили до дня незалежності Росії, який відзначають 12 червня.

Росіянам нагадали про їхній злочин. Фото: ВВС.

На знак пам'яті про жертви трагедії учасники акції поставили 298 білих стільців на газоні біля будівлі посольства. На стільцях поклали червоні троянди. Про це повідомляє ВВС, передають Патріоти України.

24 травня міжнародна слідча група в Нідерландах заявила, що малайзійський "Боїнг" рейсу MH17 під Донецьком був збитий ракетою російського ЗРК "Бук". Слідчим вдалося з'ясувати, що "Бук" належав 53-ій зенітно-ракетній бригаді Збройних сил РФ, що базується в Курську.

Австралія і Нідерланди офіційно поклали на Росію відповідальність за знищення малайзійського "Боїнг-777" і не виключили звернення до суду. У свою чергу, НАТО і ЄС закликали Москву погодитися з фактами і взяти на себе відповідальність за катастрофу рейсу МН17.

"Мовчазний протест" приурочили до дня незалежності Росії, який відзначають 12 червня. Родичі жертв звернулися до президента РФ Володимира Путіна і всіх росіян. У зверненні зазначено, що 12 червня Росії святкувати нічого, оскільки влада країни не визнає загальноприйнятих цінностей і повідомляє неправдиву інформацію про авіакатастрофу. Зазначають, що "298 осіб, 80 із них – діти, нічого не святкуватимуть сьогодні, їхні місця залишаються порожніми, а ті, хто визначив їхню долю, – мовчать і відводять погляд". Родичі вимагають справедливості.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...