30 дітей з Донеччини приїхали до Києва на запрошення бійців Нацгвардії (відео)

Це було знаком подяки за допомогу мешканців села нашим воїнам на Донбасі.

Діти з Донецької області приїхали до бійців Нацгвардії. Скрін відео

Три десятки дітей з Донецької області приїхали до Києва на запрошення бійців Нацгвардії. Перед Днем Святого Миколая гвардійці вирішили організувати для гостей зі Сходу особливий відпочинок. Це такий собі знак подяки за допомогу котру відчували бійці від місцевих в зоні АТО. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "5 канал".

На пероні Київського вокзалу військові Нацгвардії чекають на особливих гостей. От-от приїдуть ті, хто кілька місяців допомагав українським захисникам нести службу на сході. Історія їхньої незвичайної дружби почалася ще 2015-го. Тоді околиці села Роздолівка Бахмутського району приїхали захищати від бойовиків військовослужбовці артилерійського дивізіону Нацгвардії. Громада села взялася допомагати воякам: теплим одягом, домашніми стравами, а у вихідні ще й дитячими концертами.

Павло Жицький, заступник командира артилерійського дивізіону НГУ, згадує: "Ми дуже здружилися з місцевими мешканцями, які мають чітку українську позицію щодо всіх подій, які відбуваються зараз на Сході. Це справжні патріоти України – від малечі до старожилів цього села. Вони допомагали нам чим могли".

Тепер Роздолівській громаді військовики пообіцяли показати столицю. Усе за чітким планом: з вокзалу – до головного управління Нацгвардії, сніданок, зустріч із командуванням, похід до музею НГУ, театр, екскурсія та концерт. Першими враженнями одразу діляться гості.

Євгенія Шаповалова каже: "Насамперед нас дуже гарно зустріли. Мені вже дуже все подобається. Я вперше відвідала музей Нацгвардії, де дуже все сподобалося. Взагалі вражає мужність цих хлопців". Від початку бойових дій в Україні село Роздолівка опинилося в зоні ризику. Усього за кілька кілометрів від нього базувалися бойовики. Із приходом артдивізіону Нацгвардії, розповідає сільський голова Оксана Боровикова, село повернулося до звичного ритму життя, з відчуттям захищеності. Оксана Боровикова нині підкреслює: "Наші околиці були надійно захищені воїнами Національної гвардії. Ми розуміли, що якщо вони знаходяться поряд із нами, ми можемо спати спокійно".

Не лише обороняти, а й допомагати мирним мешканцям у зоні бойових дій – завдання Національної гвардії. Ярослав Сподар, заступник командувача НГУ, каже: "Завдання ставили перед особовим складом, який знаходяться там, в зоні АТО, – це налагодити тісні взаємостосунки з населенням. Перш за все всіма можливими засобами їм допомагати. Для чого це все робиться? Для того, щоби місцеве населення зрозуміло, що військовий – це не той, хто стріляє, а той, хто допомагає і захищає". Це вже не перший приїзд до столиці селян із Роздолівки. Торік Київ відвідали 30 дітей та вчителів із цього населеного пункту.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...