"30 років життя говорив російською, тепер - на рідній": Українців зворушила історія переселенця-патріота з Криму (відео)

Чоловік не тільки почав говорити українською, але і відкрив бібліотеку!

Скріншот

Переселенець з анексованого українського півострова Крим Павло Ткачук 30 років розмовляв російською мовою, однак після переїзду в Полтавську область почав вивчати українську і навіть відкрив бібліотеку, повідомляють Патріоти України.

"Передплачую газету "Лохвицький край". Читаю. Цікаво вони пишуть про те, що відбувається в країні", - сказав він. Більш того, переселенець з Криму відкрив у своєму селі невеличку бібліотеку.

"Різна, дуже різна література є. Є книги про мистецтво, енциклопедії. Люди передають сюди книги, пересилають", - підкреслив він. На опублікованих кадрах видно, що полиці в бібліотеці практично "забиті" книгами. Також є полотно для малювання і невеликий баян.

Джерело: Лтава

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...