9-річна дочка журналіста визнана наймолодшою письменницею та ілюстратором в Україні

Папа - Віктор Шлінчак - був літературним редактором тексту, а малюнки дівчинка створювала під керівництвом художниці Найі Іващук

Фото: "Українські Новини"

9-річна київська школярка Софія Шліпчак визнана "Книгою рекордів України" наймолодшим автором прозового твору і ілюстратором за книгу "Незвичайні пригоди Кохи, Айка і Дзю", видану видавництвом "Фонтан казок". Реєстрація рекорду сталася під час презентації дебютної книги. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Українські Новини".

"Спочатку я хотіла намалювати одну картину про трьох друзів - левеняти, папуги і тукана, а потім вирішила зробити серію малюнків. Потім батьки запропонували зробити з цього комікс. Але коли я надиктувала татові розповідь, він сказав, що з цього можна зробити книгу", - розповіла на презентації Софія.

Зробити їй книжечку допомагали порадами дорослі. Папа - журналіст Віктор Шлінчак - був літературним редактором тексту, а малюнки вона створювала під керівництвом художниці Найі Іващук. Книга вже отримала ряд позитивних відгуків від літературних критиків і читачів.

"Ідеальна книга для дитини - це, очевидно, книга, створена самою дитиною. Я вже бачу, що її дуже дружелюбно сприймають діти", - заявив головний редактор видавництва "Фонтан казок" Іван Андрусяк. За його словами, експеримент видавництва - благодійний і мотиваційний. Він покликаний дати поштовх для талановитих дітей розвиватися, так як "талановитий - кожна дитина, і дуже важливо допомогти їй розпізнати і розвинути свій талант".

Частина коштів, виручених від продажу книги, автор вирішила направити фонду "Пігулки" на лікування хворих дітей. Ще частина тиражу буде передана на схід дітям, які проживають в так званій "сірій" зоні.

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...

Які хвороби крові та кровотворних органів звільняють від мобілізації в Україні - роз'яснення

четвер, 28 березень 2024, 16:56

В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ триває загальна мобілізація, під час якої військовозобов'язаних громадян призивають на службу в армію. Однак ціла низка захворювань є законною підставою для звільнення від мобілізації, передають Патрі...