"А мне запрещают!": "Опоблок" у Маріуполі влаштував провокацію зі збором підписів на підтримку російської мови (фото, відео)

Серед пунктів, за які "агітатори" просили ставити підписи маріупольців, є забезпечення Мінських домовленостей. Однією з вимог було скасування всіх законів, які начебто обмежують утиски російської мови.

Провокатори у Маріуполі від "Опоблоку". Фото:0629.com.ua

У Маріуполі жінки в жилетках з написом "Опозиційний блок" і "За! Мир і розвиток" роздають листівки і збирають підписи.Слід наголосити, що у Маріуполі в різних районах міста з'явилися намети "Опозиційного блоку". Про це пише місцевий сайт 0629.com.ua, передають Патріоти України.

Серед пунктів, за які ставили підписи маріупольці, є забезпечення Мінських домовленостей, початок загальнонаціонального примирення, відновлення територіальної цілісності країни, відродження економіки, робочих місць, скасування "грабіжницьких" тарифів.

А також були вимоги - скасування всіх законів, що обмежують утиски російської мови.

Також агітатори закликають людей підписуватися проти фальсифікації історії: "захистити наші свята День Перемоги, День солідарності трудящих, Міжнародний жіночий день, зупинити вандалізм і знищення пам'ятників, надати право громадам самостійно вибирати назву міст, вулиць, встановлювати свята і зберігати свою історію.

Ще один пункт закликає зупинити репресії і наступ нацизму. Зокрема, "гарантувати кожному свободу слова і совісті, припинити цензуру та тиск на ЗМІ, репресії проти опозиціонерів та інакодумців, зупинити наступ нацизму, пропаганду і насадження людиноненависництва".

Коли журналіст звернувся до агітаторів з питанням, як саме утискають російську мову в Україні, жінка в синьому жилеті нічого зрозумілого відповісти не змогла. Заявила, що вірші Пушкіна перекладають українською мовою. Також жінку обурив той факт, що їй не дають святкувати День Перемоги. Коли слів не залишилося, опозиціонерки почали крутити дулі.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...