"А могли бы жить, как простые русские люди": В мережі порівняли життя американців і росіян після продажу Аляски (фото)

Майже 150 років тому - в 1867 році - територія Аляски площею понад 1,5 мільйона квадратних кілометрів була продана за 7,2 мільйона доларів золотом.

Американське місто Анкорідж. Фото: americancities.ru.

Користувачі мережі порівняли рівень життя американців і росіян в річницю передачі США території сучасного штату Аляска. Відповідні записи вони опублікували у вівторок, 18 жовтня, в Twitter, передають Патріоти України.

Користувачі відзначили, що на проданих Росією територіях "тепер живуть, як люди". Вони також додали, що якби історична угода не відбулася, то Аляска могла б бути "як російська Чукотка".

Рішення про продаж Аляски було схвалено 16 грудня 1866 імператором Олександром II, міністрами фінансів і морського міністерства, а також російським посланником у Вашингтоні бароном Едуардом Андрійовичем Стеклем. Територія площею понад 1,5 мільйона квадратних кілометрів була продана за 7,2 мільйона доларів золотом.

18 жовтня 1867 року Російська імперія офіційно передала Аляску Північно-Американським Сполученим Штатам. З російської сторони протокол підписав спеціальний урядовий комісар, капітан другого рангу Олексій Пещуров.

"Це не моя війна. Ви її почали, ви її і закінчуйте": Військовослужбовиця розповіла про роботу у ТЦК

середа, 8 травень 2024, 11:44

Реабілітолог, бойова медикиня та учасниця бойових дій Юлія Вітковська після Бахмуту та Вугледару служила на Чернігівщині, де й пройшла військово-лікарську комісію. Зараз вона несе службу у територіальному центрі комплектування і розповіла подробиці про...

Ухилянтів повернуть назад? Литва може відмовити в наданні посвідки на проживання чоловікам з України

середа, 8 травень 2024, 10:50

Литва може відмовити в наданні посвідки на проживання чоловікам з України. Зокрема, якщо Київ доведе, що вони відхиляються від військової служби. Про це заявила прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте. "Ми не будемо організовувати депортацію або шукати ...