А закінчують усі однаково: Вчені з'ясували, що свині теж діляться на оптимістів і песимістів

​Фахівці з Університету Лінкольна заявили, що індивідуальні якості свиней нагадують людські.

Британські вчені вивчали характер свиней. Фото: vcd.su.

Свиням притаманні індивідуальні якості, які дозволяють вважати тварину оптимістом чи песимістом. Про це йдеться в дослідженні вчених Університету Лінкольна (Великобританія), яке опублікував журнал Biology Letters, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Дослідники тестували поведінку 36 тварин, пропонуючи їм шоколад або кавові зерна в двох мисках, між якими ставили третю миску - без частування.

Свиню записували в оптимісти, якщо вона проявляла інтерес до порожньої миски. На думку вчених, тварини цікавилися нею з надією, що там з'явиться щось смачне.

У цьому, на думку авторів дослідження, виявлялися риси, що нагадують людські.

Вчені також з'ясували, що настрій свиней також залежить від умов їх утримання.

Тварини, що жили в просторих світлих приміщеннях на товстих підстилках із чистої соломи, були життєрадісними і "оптимістичними". Ті, що жили в тісноті, демонстрували негативний настрій, який змінювався оптимізмом після переміщення в світлу простору загорожу.

Панд немає, то знайшли живу "підробку": Як китайський зоопарк дурить відвідувачів (відео)

вівторок, 7 травень 2024, 20:40

За маленьких панд у вольєрі Taizhou Zoo у провінції Цзянсу намагалися видати забарвлених собак породи чау-чау. Про те, що замість ведмежат публіці показують забарвлених цуценят розпізнали відвідувачі. На питання журналістів, представник зоопарку просто...

"Спочатку подумали, що це вибух": У кропивницькому дендропарку розбилася насмерть жінка

вівторок, 7 травень 2024, 19:14

У дендропарку Кропивницького розбилася насмерть 56-річна жінка. Вона впала з оглядового колеса. Про це «Суспільному» розповіла речниця поліції області Віталіна Бевзенко, передають Патріоти України. Поліція вже розпочала кримінальне провадження за част...