Аби не вийшло як завжди: Полторак вимагає скоротити кількість осіб зі статусом УБД через бюджетні обмеження

Міністр оборони заявив, що проблеми з "військовим туризмом", коли прибув у зону АТО на тиждень, а потім отримав статус учасника бойових дій раніше, ніж той, хто півроку воював, треба вирішувати.

Ілюстрація:gazeta.lviv.ua

Міністр оборони України Степан Полторак пообіцяв розібратися з проблемою "військового туризму". Про це він заявив на засіданні Ради реформ Міноборони, передають Патріоти України з посиланням на ЛІГА.net.

"Ми обов'язково зберемо нараду за участю всіх силовиків, які беруть участь в АТО. Ми обов'язково обговоримо це питання. Моє глибоке переконання — тут потрібно наводити порядок.

Яким чином це питання буде вирішуватися - потрібно припиняти "військовий туризм", тому що, дійсно, такі випадки бувають, коли прибув (у зону АТО) на тиждень, а потім отримав (статус учасника бойових дій) раніше, ніж той, хто півроку воював", — сказав Полторак.

За його словами, такої кількості учасників бойових дій, для яких передбачені пільги і додаткові виплати, не витримає бюджет України. Крім того, він наголосив, що це несправедливо "щодо тих хлопців, які щодня ризикують своїм життям".

До слова, Міністерство оборони України анонсувало підвищення зарплатні особовому складу Збройних сил України наступного року.

Депортації не буде? Одна з країн Європейського Союзу пообіцяла не висилати українців з недійсними паспортами

субота, 27 квітень 2024, 7:54

У Німеччині тимчасова посвідка на проживання для українців може бути отримана навіть без дійсного паспорта. Однак вона може бути видана лише за умови ідентифікації особи. Про це розповів представник Сенату Берліну у відповіді на запит DW, передають Пат...

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...