"Адже ми такі ж, як і ви": Мережу вразив виступ дівчинки з обмеженими можливостями в Раді (відео)

Цей виступ став криком душі дитини, яка попросила, щоб у людей з обмеженими можливостями не забирали майбутнє й не розбивали дитячі мрії.

Скрін відео

У мережі набирає популярність відеозапис виступу у Верховній раді випускниці Цюрупинського дитячого будинку-інтернату Ангеліни Чендарової, яка розповіла про те, як в Україні живуть діти з особливими потребами. Відео розміщено на сторінці адміністрації президента України в Facebook і за 12 годин набрало більше 600 репостів, зазначають Патріоти України.

"Мені б дуже хотілося, щоб у людей з обмеженими можливостями не забирали майбутнє і не розбивали дитячі мрії. Адже ми такі ж, як і ви, просто нам трохи менше пощастило в цьому житті", - наводиться цитата з виступу дівчини.

"Якщо ви ще не бачили це відео - подивіться. У мене сльози навернулися", - написав на своїй сторінці в Facebook журналіст Сергій Сидоренко.

"Не для всіх це очевидно, але це - продовження історії про Гейропу, яку наше суспільство не хоче пускати до себе в будинок. А неочевидно це тільки тому, що ми - дико ксенофобське суспільство.

Такі традиції нам заклали за часів СРСР. Коли інші - завжди повинні бути ізольовані тільки тому, що вони інші. Радянський союз був країною однакових людей. І фізично, і ментально, і фізіологічно.

Те, що на відео - це один з метастазів СРСР. Я щиро вірю, що ми здатні через це переступити. Хоча це і буде непросто для багатьох. І багато хто дотепер хочуть відгородитися стіною: від українців з особливими потребами, так само як і від моносексуальних пар.

Багато хто щиро вважають, що краще не помічати їх існування, ганебно ховаючи голову в пісок. І саме тому - не тільки для таких дітей, а й для всіх нас - важливо, щоб такі діти були в суспільстві.

Були поруч з нами. Жили життям. Адже серед них, до речі, дуже багато талантів! Щоб ми навчилися сприймати їх такими як вони є, не ставили пере вибором - "змініться або пощезайте". І саме в цьому полягає євроінтеграція ", - зазначив журналіст.


"Обмежено придатних не буде: Українців ділитимуть на чотири категорії за станом здоровʼя

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:47

В Україні більше не буде людей зі статусом "обмежено придатний". Українців за станом здоров'я ділитимуть на чотири категорії, передають Патріоти України з посиланням на директорку департаменту охорони здоров'я Міністерства оборони Оксану Сухорукову в...

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...