"Не ті науки вчать в школі, бракує наук людяності": В Львові підлітки насміхалися над хлопчиком з інвалідністю

"Повинно бути обов'язкове волонтерство у старшокласників, треба багато розповідати, що таке служіння і хто такий ближній... Незалежно від його фізичного стану", - пишуть користувачі соцмережі, які активно обговорюють випадок.

З дитиною-інвалідом в Львові стався прикрий випадок. Ілюстрація: Вголос.

В одному з магазинів Львова підлітки висміяли хлопчика з інвалідністю. Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook написала його мама, жителька Львова Наталя Сіреджук, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

За словами жінки, інцидент стався, коли вони з сином пішли в магазин "Наш супермаркет".

"Мій Павло (той, що з особливими потребами) дуже любить ходити в маркети і купувати "Кока-Колу". От я сьогодні після роботи вирішила бути доброю мамою – поїхали ми з ним візком у "Наш супермаркет" на Сихові. Заходимо в магазин і зустрічаємося з гуртом тінейджерів – близько 10 хлопців та дівчат! Вони починають голосно і дико реготати, дивлячись у нашу сторону", – написала Сіреджук.

Купивши все необхідне, жінка спробувала якось виправити ситуацію й подивитися, як реагуватимуть підлітки на прохання допомогти їй.

"Ми купили те, що планували. Радості Павла не було меж. Вийшли з магазину, і я вирішила все-таки якось цю ситуацію "розрулити" – попросила цих молодих людей допомогти звести возик по пандусу...Вони з диким реготом повтікали у різні сторони..." – зазначила Сіреджук.

На думку жінки, щоб таких ситуацій не виникало, старшокласників повинні привчати до волонтерства. Також важливою є й роль батьків, які мають виховувати гуманних дітей, привчати дітей до гуманності.

"Пишу про це для того, щоб знову і знову казати – не ті науки вчать у школі, бракує наук людяності. Повинно бути обов'язкове волонтерство у старшокласників, треба багато розповідати, що таке служіння і хто такий ближній... Незалежно від його фізичного стану. Але роль батьків також досить велика. Адже ця поведінка, яку вони продемострували щодо дитини з інвалідністю, буде такою ж щодо похилих людей, до будь-якого ближнього, до своїх батьків навіть. І не так важливо, чи буде нова куртка або ж нові капці на Великдень у наших дітей, а те, чи вони мають якісь цінності й розуміння, що таке повага і любов до ближнього", – висловилася Сідержук.

У своїх коментарях користувачі соцмережі зазначили, що така ситуація "стара як світ і з роками не покращується", і припустили, що все від безкарності. Деякі ж зазначили, що сміх, можливо, просто є захисною реакцією дітей.

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...