Активістів, які блокували залізницю в зоні АТО, розігнав спецназ - журналіст (фото, відео)

Семенченко і Аброськін вступили в словесну перепалку, а інших організаторів блокади відтіснили озброєні люди в камуфляжі.

Семенченко і Аброськін. Фото: скрін відео

На трасі між Бахмутом і Костянтинівкою учасників блокади залізничного сполучення розігнав поліцейський спецназ. Про це повідомив на своїй сторінці у Fаcebook журналіст Ігор Громов, передають Патріоти України.

Інцидент стався вдень за участю народного депутата Семена Семенченка та голови обласної поліції В'ячеслава Аброськіна, 6 лютого.

На ролику видно, що чоловік в камуфляжі і в масці автоматом наказує стати на коліна ймовірно учаснику блокади. У цей час Семенченко і Аброськін активно сперечаються про щось між собою.

Ветерани добровольчих батальйонів виїхали назустріч тітушкам, які в супроводі поліції колоною в складі п'яти автобусів рухалися на Бахмут, - так описав події Громов.

Колишній боєць батальйону "Донбас" Євген Шевченко також написав, що блокадники намагалися затримати автобуси з невідомими хлопцями в цивільному, яких супроводжувала поліція.

"Триває бійка. Пролилася кров героїв, але ветерани тримають оборону прямо на трасі. Автобуси покинули місце події і поїхали в невідомому напрямку," - заявив він.

А це зйомка тих самих автобусів, які намагалися не пустити учасники блокади.

Аброськін в своєму Facebook повідомив наступне.

"В деяких ЗМІ з'явилась інформація про начебто відкриття кримінального провадження у відношенні одного з народних депутатів, учасника конфлікту, що стався 4 лютого на блокпості у Бахмуті. Це не відповідає дійсності.

Інформація про подію зареєстрована у журналі Єдиного обліку заяв та повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Триває перевірка. Зі слів працівника поліції, присутній на місці один з народних депутатів України, які беруть участь у блокаді залізничного переїзду у Бахмуті, почав конфліктувати та перешкоджати здійсненню перевірки. Він надав вказівку водію покинути територію блокпосту та вдарив співробітника поліції в область тулубу. В результаті працівник поліції отримав забій грудної клітини та звернувся до лікарні.

Але наголошую - ніякого кримінального провадження за фактом спричинення поліцейському тілесних ушкоджень у Бахмуті не існує" - повідомив Аброськін.

Як відомо, 2 лютого учасники залізничної блокади в Донбасі перекрили переїзд поблизу Бахмута Донецької області, який веде до Горлівки.

В Україні працівників зможуть звільняти за неповідомлення про родичів, які лишилися на тимчасово окупованій території

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:58

У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...

Це ще не кінець! Кліматологиня попередила українців про нові бурі з пилом із Сахари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:45

Пил із Сахари, що долітає до України, рідкісне явище, але воно підпорядковується атмосферній циркуляції. Влітку українцям варто очікувати його повернення. Про це в ефірі телемарафону заявила кліматологиня, фахівчиня в галузі зміни клімату та довгострок...