Активістку з Ялти суд окупантів засудив на два роки за пости у Facebook

У рішенні суду зазначено, що жінка визнана винною у злочині за ч. 1 ст. 282 Кримінального кодексу Росії (розпалювання ненависті або ворожнечі, приниження людської гідності).

Лариса Китайська. Фото:NewsONE

Активістку з Ялти Ларису Китайську засудили до двох років умовно і заборонили виїзд з міста за поширення "русофобських ідей" в мережі. Таке рішення виніс Ялтинський міський суд, повідомляють Патріоти України з посиланням на Кримську правозахисну групу.

У рішенні суду зазначено, що Китайська визнана винною у злочині за ч. 1 ст. 282 Кримінального кодексу Росії (розпалювання ненависті або ворожнечі, приниження людської гідності).

Кримінальне провадження стосовно активістки відкрили в 2016 році.

"Встановлено, що мешканка Ялти розмістила на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook текстові файли, що містять інформацію, спрямовану на розпалювання ненависті і ворожнечі до групи осіб, об'єднаних за ознаками національності", - повідомляла прокуратура окупованого Криму.

У липні того ж року до Китайської з обшуком нагрянули співробітники ФСБ РФ, після чого її затримали.

Як повідомляє Кримська правозахисна група, жінка впевнена, що справа проти неї повністю політично мотивована і викликана тільки її антиросійською позицією.

"Ринг був зовсім крихітним": Відомий боксер розповів, як в селі бився проти Усика

четвер, 25 квітень 2024, 19:53

Британський боксер Джордан Томпсон (15−1, 12 КО) пригадав, як свого часу отримав запрошення стати одним із спаринг-партнерів українського боксера Олександра Усика (21−0, 14 КО), який нині володіє поясами WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі, передають...

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...