Андрій Кокотюха назвав Ющенка придурком

Заява Ющенка про те, що Федір Достоєвський український письменник, свідчить лише про одне: Віктор Ющенко - малоосвічена людина і це те саме, що й "Чехов - поет" від Януковича.

Андрій Кокотюха. Фото: CUT Insight.

Український прозаїк Андрій Кокотюха різко відреагував на заяву екс-президента України Віктора Ющенка, який назвав Федора Достоєвського українським письменником. Думкою з цього приводу Кокотюха поділився в короткій розмові з "Обозревателем", передають Патріоти України.

"Віктор Ющенко - малоосвічена людина. Я б, звичайно, ще додав, що він придурок, але ви цього не напишете. Саме через те, що він малоосвічена людина і не розбирається ні в чому, крім давнини і антикваріату, його це трохи напружує ", - заявив прозаїк.

"В силу обмеженого світогляду Ющенка ми і втратили свого часу шанс стати нормальною країною, в тому числі нормальною і в культурному плані. Він все розтринькав. І ці заяви, що Достоєвський - український письменник, абсолютно рівносильні заявам Віктора Януковича, який був при ньому міністром, що Чехов - поет. Ці люди знаходяться в одній системі координат і ця система дуже далека від культури, від будь-якої культури, від сучасної, класичної ... ", - продовжив письменник.

Також Кокотюха зазначив, що, на його думку, сподвигло екс-президента на подібну заяву.

"Вся культурна парадигма Ющенко обмежується краєзнавчим музеєм. І спроба вийти з нього, розширити свої горизонти, якраз і призводить до того, що він називає Достоєвського українським письменником. Запропонуйте йому від мого імені назвати Голду Мейєр українським політичним діячем, тому що вона в свій час народилася і жила в Києві, а заодно і Бальзака українським письменником, тому що він жив в Бердичеві", - підсумував він.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...