Археологи дізналися, що знаходиться в таємних кімнатах гробниці Тутанхамона

В одній зі стін гробниці фараона Тутанхамона може бути закритий вхід до гробниці знаменитої давньоєгипетської цариці Нефертіті, чию усипальницю до цих пір не знайшли.

Гробниця Тутанхамона. Фото: awesomeworld.ru.

Дослідження гробниці фараона Тутанхамона за допомогою спеціального радара підтвердило наявність прихованих порожнеч або приміщень за однієї зі стін гробниці. Більш того, його результати показали наявність в них предметів органічного походження, можливо, кісток або дерева, а також інших предметів з металу. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Джерела стверджують, що міністр у справах пам'яток старовини Єгипту Мамдух ад-Дамато прийме рішення про додаткове дослідженні гробниці за допомогою радарів для підтвердження результатів першого дослідження.

Відповідно до теорії британського вченого-археолога Ніколаса Рівза, в одній зі стін гробниці фараона Тутанхамона може бути прихований вхід до гробниці знаменитої давньоєгипетської цариці Нефертіті, чию усипальницю до цих пір не знайшли. Вхід, можливо, був майстерно замаскований штукатуркою з фресками в одній зі стін гробниці молодого фараона, якого вважають її прийомним сином. Такий висновок британський вчений зробив після детального вивчення тривимірних лазерних сканованих знімків гробниці, а також її планування.

За словами Рівза, вивчаючи тривимірну копію гробниці і задаючись питанням, чому гробниця Тутанхамона значно менша усипальниць інших староєгипетських царів, він за цілою низкою фактів прийшов до висновку, що ця гробниця спочатку призначалася для цариці, а не для царя. Використовувати її для поховання фараона довелося через раптову смерть Тутанхамона і відсутність іншого відповідного місця під усипальницю.

Вчений запропонував перевірити свою теорію за допомогою радара, який дозволяє легко виявити можливі порожнечі за стінами усипальниці. Ця пропозиція британця було прийнята єгипетською владою, однак єгипетська сторона спочатку скептично поставилася до можливості виявлення саме гробниці Нефертіті. При цьому, за словами ад-Дамато, виявлені за допомогою радара порожнечі в гробниці Тутанхамона, стануть важливим відкриттям в єгиптології.

Майже незайману грабіжниками гробницю Тутанхамона виявив археолог Говард Картер в 1922 році. Ця знахідка стала однією з головних сенсацій в єгиптології всіх часів. Королева Нефертіті, яку вважають прийомною матір'ю Тутанхамона і дружиною фараона Ехнатона, була однією з найвпливовіших і красивих жінок свого часу. Вчені до цих пір так і не змогли розгадати загадку місця спочинку цариці, чиє ім'я перекладають як "Прекрасна прийшла".

Обов'язкова ідентифікація в дії: Хто із пенсіонерів в Україні ризикує залишитися без виплат

вівторок, 16 квітень 2024, 6:52

Оформлення пенсійних виплат є важливим процесом, що вимагає від одержувачів регулярного підтвердження свого статусу. Про це повідомили в Головному управлінні Пенсійного фонду України у Вінницькій області, передають Патріоти України. Як кажуть чиновники...

Повівся на забаганку малого собі на голову: Американець подарував синові восьминога і незабаром дуже пошкодував про це (відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 5:58

Спочатку сім'я з подивом виявила, що замість самця їм продали самку. Трохи згодом Терренс відклала яйця, які виявилися заплідненими. У результаті замість одного восьминога у Кліффордів з'явилося ще 50 штук. Кемерон Кліффорд, 36-річний стоматолог з Окла...