Археологи виявили в Грузії стародавнє поселення і величезний курган (відео)

Стародавнє поселення займає площу близько 2,5 гектара, а в кургані знайдено пофарбований червоною фарбою глиняний посуд, древню штукатурку і точильні камені.

Курган в Грузії. Скріншот.

У Грузії археологи виявили стародавнє поселення площею близько 2,5 гектара, а також гігантський курган бронзового століття. Про це повідомляється на сторінці Facebook Національного агентства охорони культурної спадщини країни, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Давнє городище знаходиться в Сігнахському районі регіону Кахетія. Воно було створено з сирцевої цегли. Товщина стін будівель становить 1-1,2 метра, на них видно сліди сильної пожежі.

Деякі з будівель мають округлу форму. На території поселення також виявили забарвлений червоною фарбою глиняний посуд, древню штукатурку і точильні камені.

Поки незрозуміло, до якого періоду відноситься дана знахідка. Це стане відомо в поточному році, після того як почнеться докладне дослідження.

Крім того, в згаданому районі був виявлений курган, що відноситься до бронзового віку. За попередньою оцінкою, цей похоронний пам'ятник набагато більший всіх аналогічних споруд, знайдених на сході Грузії. Діаметр кургану круглої форми становить 115 метрів, висота - 20 метрів.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...