Астрономи знайшли два "близнюки" планети Земля

Відкриті космічним телескопом Kepler в ході місії K2 землеподобні планети знаходяться в зоні населеності - на них може існувати рідка вода.

Космічний телескоп Kepler знайшов "близнюків" Землі. Фото: NASA.

Космічний телескоп Kepler в ході місії K2 підтвердив відкриття чотирьох кам'янистих землеподібних екзопланет, дві з яких знаходяться в зоні населеності (тобто на них може існувати рідка вода). Дослідження опубліковане на сайті університету Арізони (США), повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Екзопланети, що знаходяться в зоні населеності, обертаються навколо червоного карлика K2-72. Перша (K2-72c) один оберт навколо зірки здійснює за 15 земних діб, а її поверхня на 10 відсотків тепліша, ніж у Землі. Друга екзопланета (K2-72e) обертається навколо світила з періодом 24 діб і на 6 відсотків холодніша Землі.

Діаметр небесних тіл на 20-50 відсотків більше, ніж у Землі. Крім них, в системі K2-72 знаходяться ще дві екзопланети. Вони розташовані дуже близько до світила, щоб на них могла бути присутньою рідка вода. Червоний карлик віддалений від Землі на відстані 181 світлових років і знаходиться в сузір'ї Водолія.

Всього вчені в ході місії K2 підтвердили відкриття 104 екзопланет з 197 кандидатів. Надалі телескоп Kepler, призначений для пошуку планет поза Сонячною системою, повинні змінити космічні обсерваторії TESS (Transiting Exoplanet Survey Satellite) і Webb.

Що буде, якщо ТЦК не встигнуть за 60 днів обробити заявку на оновлення даних - роз'яснення юриста

понеділок, 29 квітень 2024, 2:35

Відповідно до нового закону про мобілізацію в Україні, чоловікам призовного віку буде потрібно протягом 60 днів уточнити свої облікові дані у Центрах комплектування. Електронне оновлення даних ще не працює. За нинішніх умов ТЦК доведеться ставити на об...

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...