Аварія на магістралі: Окупований Луганськ та прилеглі міста залишилися без водопостачання

Аварія сталася на дюкері насосної станції, який пролягає по дну річки Сіверський Донець у Станично-Луганському районі на лінії розмежування.

Окупований Луганськ залишився без води. Ілюстрація:svidok.ua

Внаслідок аварії на магістральному водогоні у Луганській області Луганськ та низка міст регіону залишилися без водопостачання. Про це повідомили на офіційній сторінці у Facebook Луганської обласної ВЦА, передають Патріоти України.

Аварія сталася на дюкері насосної станції "Петрівське" – "Луганськ" діаметром 900 міліметрів, який пролягає по дну річки Сіверський Донець у Станично-Луганському районі на лінії розмежування.

"Для проведення відновлювальних робіт українською стороною проведено попереднє узгодження з моніторинговою місією ОБСЄ, у той же час місія інформує про відмову допуску працівників водопостачальних підприємств на протилежному боці річки Сіверський Донець", - зазначили у облВЦА.

Згідно з повідомленням, для ремонту потрібно перейти на записний дюкер, який також проходить по дну річки.

"Ремонтним бригадам для робіт потрібен доступ до берегової лінії по обидва боки річки. Один берег контролюють українські війська, а інший – терористи. На жаль, погодження на ремонт від незаконних збройних формувань українська сторона так досі і не отримала", – зазначив голова Луганщини Юрій Гарбуз.

Розстріл поліцейського патруля: Стало відомо, скільки зброї було в авто військових, що вчинили вбивство

вівторок, 23 квітень 2024, 9:32

Він зазначив, що усю зброю зловмисники викинули у водойму. . Рихлюк уточнив, набої мали калібр 5,45, а на місці події ще працюють слідчі. . Зі слів підозрюваних, вони везли боєприпаси у свій будинок на території області. . Також Рихлюк додав, що ...

Спадок Володимира Мономаха: Після дуже довгої реставрації в Києві відкрили для відвідування одну з найстаріших церков України

вівторок, 23 квітень 2024, 9:23

У Національному заповіднику "Києво-Печерська лавра" відкрилася для відвідування церква Спаса на Берестові. Це одна з найдавніших християнських пам'яток Києва датована початком кінцем XI - початком XII століття. Кошти на будівництво храму надав знаменит...