Авдіївка після шквалу ворожих "Градів": Окупанти за день п'ять разів штурмували, але отримували відсіч кожного разу (відео)

​Місто потрохи починає відновлювати комунальні зручності.

Авдіївка після обстрілу. Фото: скрін відео

Не вщухають бої за Авдіївку, проте військові відзначають зменшення їхньої інтенсивності. Тим часом налагоджується життя в самому місті – відновлено постачання води та обігрів осель мешканців, проблеми лишаються тільки з електрикою. Про це йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

Бойові дії точаться на промисловій зоні та в так званій старій Авдіївці – по тамтешньому приватному сектору сьогодні о 4:00 ранку ворог бив із мінометів і реактивних систем залпового вогню. Військові відбили кілька спроб окупантів повернути втрачені раніше позиції.

Керівництво 72-ї бригади запевняє, що воїни добре на них закріпилися, тож усі спроби сепаратистів приречені на поразку. "Вже п'ять разів штурмували, але відбиваємося кожен раз. Несуть вони втрати, бо що таке штурмувати і що таке захищатися. І що таке захищати свою землю", - пояснив заступник командира бригади Олександр Самарський.

Бійці додають, що ситуація загалом уже простіша, ніж була ще кілька днів тому. "Сьогодні більш спокійно, але все одно артилерія брала участь у цьому. 122-й калібр і 152-й калібр. Також зранку були РСЗВ "Град" - приблизно до пакета. Пробували штурмувати наші позиції, але знову безрезультатно, атаку ми відбили", - керівник розвідгрупи "Санта".

Напередодні ж ситуація була значно тривожнішою. В Авдіївці оголошено надзвичайний стан, офіційні особи намагаються вирішити питання забезпечення містян електропостачанням, водопостачанням та опаленням, але письмового підтвердження зобов'язання припинити вогонь у зоні ремонтних робіт російська сторона так і не надала, тож ремонтні бригади не змогли вийти на місце розриву ліній.

Авдіївський коксохім зумів підняти температуру теплоносія в тепломережі до 44 градусів, тож середня температура в квартирах жителів становить 15 градусів тепла. Знадвору ввечері уже було мінус 20 градусів морозу.

Слухав пісню німецькою: Пенсіонер з Росії опинився в центрі "фашистського" скандалу

середа, 8 травень 2024, 22:57

У російському селищі Шахтарськ на Сахаліні розгорівся скандал навколо місцевого пенсіонера, якого звинуватили у "фашизмі" за прослуховування старої німецької військової пісні Wenn die Soldaten. Про це повідомляють російський Telegram-канал Baza, переда...

Тільки жінки та діти: Українських чоловіків більше не чекають у притулку для біженців у Нідерландах

середа, 8 травень 2024, 22:44

Українським чоловікам більше не раді у головному пункті прийому біженців у Нідерландах. Йдеться про Jaarbeurs Hall 5 в Амстердамі. Ще з лютого цей притулок частково відмовляв у притулку певним категоріям українців. А зараз відмовляє у наданні тимчасово...