"Батюшка-шахрай": Священик на Рівненщині за допомогою інтернета зібрав гроші і втік (відео)

У поліції справу за фактом шахрайства порушили, а в єпархії настоятеля відсторонили від богослужінь.

Святопокровський храм у Новородчицях Острозького району Рівненської області. Фото: ritm.tvЧастина парафіян Святопокровського храму у Новородчицях Острозького району Рівненської області вважають свого колишнього священика шахраєм. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на РОДТРК.

Люди хочуть, аби той повернув гроші або таки полагодив дірявий дах старої церкви. Священик просив гроші через інтернет на ремонт церкви, а потім зник. У поліції справу за фактом шахрайства порушили, а в єпархії настоятеля відсторонили від богослужінь.

Сам священик Сергій Невада усе заперечує: "Було відкрито рахунок на моє ім'я... Ці кошти я використовував на нагальні потреби храму. Все, що я придбав, знаходиться в храмі... Я попросився поза штат за станом здоров'я, через два місяці виїхав за кордон. Деякі прихожани написали скаргу на мене про те, що я обікрав прихожан. Вони і раніше робили на мене тиск, застосовували відкритий шантаж. Але цим разом перейшли межу зла", - розповів святий отець.

13 липня фігурант статті зв’язався з нашим виданням, і вимагав опублікувати спростування зазначеної вище інформації. Як аргумент пан Сергій Невада наводить повідомлення сайта, на котрий ПУ посилається.

Наводимо публікацію rtb.rv.ua без змін

«1 липня 2016 року на сайті РТБ під заголовком «Духівник ошукав людей: парафіяни в розпачі і чекають нового батюшку (ФОТОФАКТ)» було розміщено повідомлення про конфлікт у селі Новородчиці, Острозького району, де парафіяни Свято-Покровського храму звинуватили колишнього настоятеля церкви отця Сергія Неваду у тому, що він зник з коштами, які збирав на ремонт храму. Попри те, що конфлікт насправді мав місце, редакція сайту змушена визнати той факт, що сам заголовок матеріалу є некоректним, адже розслідування справи ще не завершено і отцю Сергію Неваді жодних звинувачень не висунуто, справа до суду не передана і тому твердження про те, що «духівник ошукав людей» є невірним.»

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.

Для покупців ввели обмеження: У Норвегії перед Великоднем спалахнув продуктовий скандал

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:51

Католицький Великдень цьогоріч припадає на 31 березня, і європейці масово скуповують у магазинах яйця. Як пише польське видання Gazeta, попит настільки великий, що у тій самій Скандинавії розгорнулася справжня яєчна криза, передають Патріоти України. У...