Батьки та самі діти не вірять у хуліганство: Тривожні подробиці масового отруєння українських школярів

Хлопчисько, коли робить якийсь, на його думку, широкий жест, самостверджується. Але в даному випадку отруєння пройшло без свідків, без слідів і навіть ніякого балончика не знайшли.

Отруєні школярі не вірять, що "хтось просто пожартував". Ілюстрація: УНІАН.

Однокласники і батьки постраждалих внаслідок низки загадкових отруєнь в школах України вважають, що причиною інциденту стало не банальне хуліганство. Про це вони висловилися в коментарі "Апострофу", передають Патріоти України.

Зазначається, що після отруєнь Міністерство освіти і науки України розпорядилося посилити охорону в "регіонах з підвищеним рівнем екстремістських і терористичних проявів", що може свідчити про те, що правоохоронці розглядають диверсію як основну версію отруйної лихоманки.

Однак, колишній співробітник СБУ Іван Ступак розкритикував в розмові з журналістами таке припущення. "Розмови про диверсію - це штучне нагнітання ситуації. Які цілі у диверсій? Виведення з ладу якихось об'єктів інфраструктури. А в школах це просто хуліганство. У соцмережах постійно ходять різні челленджи, тільки одні хороші, наприклад, пов'язані з віджиманнями, а інші можуть бути ось такі: хто більше розпорошить отрут. Тим більше зараз же пора іспитів та ЗНО", - висловився Ступак.

Самі школярі вважають, що знали б, якби в мережі поширювалися подібні змагання: "Якби це зробили діти, тобто ми, старшокласники, то ми б між собою це обговорювали і ходили б собі спокійно в школу, знаючи, що нічого не буде. А так ми самі без поняття, що це було, і з побоюванням ходимо туди".

Не вірять у версію про хуліганство і батьки. Так, батько однієї з постраждалих школярок Олег Головков підкреслив: "Коли влаштовується хуліганська витівка, особливо підлітком, обов'язково потрібні глядачі. Хлопчисько, коли робить якийсь, на його думку, широкий жест, самостверджується. Але в даному випадку отруєння пройшло без свідків, без слідів і навіть ніякого балончика не знайшли. Тому я підозрюю тут більш серйозні речі, ніж хуліганство".

Ситуація змінилась: В Україні обвалилися ціни на овоч, який купують усі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:59

В Україні подешевшала картопля. Знову українські виробники картоплі змушені знижувати ціни на свою продукцію, передають Патріоти України з посиланням на East Fruit. За словами ключових гравців ринку, на цьому тижні пропозиція картоплі лишалася високою...

Загроза для врожаю? Синоптикиня розповіла, де в Україні очікувати заморозків у вихідні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:52

На вихідних, 20 та 21 квітня, у більшості регіонів України очікуються нічні заморозки. Проте вдень температура повітря може піднятися до +18 °C. Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. Зазначається, що у більшості об...