Без російських соцмереж апокаліпсис не настав: Українці відмовляються від VPN

Трафік від України на російських сайтах продовжує падати.

Джерело: Факти

Аналіз трафіку рунету показав, що більшість українців не використовують VPN, а масово покидають російські соціальні мережі та сервіси, передають Патріоти України з посиланням на Факти.

Після указу президента України, яким вводилось в дію рішення РНБО про санкції щодо російських соціальних мереж, частина українців почала користуватись VPN-сервісами для обходу заборони.

Яскравим свідченням цього є зростання трафіку в Рунет одразу після 18 травня з боку користувачів Нідерландів, США та Німеччини.

Джерело: Факти

Проте кількість користовачів VPN виявилася значно меншою, ніж цього очікували аналітики.

За даними Liveinternet ріст трафіку склав 2,5 млн користувачів. Проте варто зауважити, що Liveinternet не вміє ідентифікувати одного й того ж користувача, який заходить в інтернет з різних пристроїв.

В результаті частина користувачів врахована двічі, а іноді й більше разів. Ймовірно, що реальних користувачів VPN-сервісів є десь від 1,5 до 2 млн.

Ймовірно на це вплинула тарифна політика мобільних операторів, які мали деякі тарифні пакети 3G-зв’язку, в яких трафік у ВКонтакті та Одноклассники не тарифікувався. Після блокування операторами доступу до російських соцмереж, використання VPN-сервісів призводило до суттєвого зростання витрат для користувачів на зв’язок.

А це для великої частини українців могло стати вагомим аргументом.

До речі, ще один цікавий факт – Казахстан поступився Україні другим місцем за кількістю користувачів, які заходять на сайти Рунету (навіть з врахуванням трафіку з VPN-сервісів).

І є тенденція до зростання відриву, адже трафік з України продовжує падати:

Джерело: Факти

"Мандрівка" стала фатальною: Із Тиси витягнули тіла двох чоловіків

неділя, 28 квітень 2024, 11:28

Тіла двох чоловіків у річці Тиса виявили учора ввечері під час патрулювання прикордонники відділу "Тячів" Мукачівського загону, передають Патріоти України. Деталі: До місця події викликали рятувальників ДСНС та співробітників поліції. Через високі поро...

Вчені заявили, що людська шкіра може вбирати хімікати з мікропластику

неділя, 28 квітень 2024, 9:59

Вогнестійкі домішки у складі мікропластику можуть поглинатися шкірою і потрапляти у кров. Про це повідомляє Medical News Today із посиланням на результатидослідження, яке опубліковане в журналі Environment International, передають Патріоти України. Нау...