​Безпрецедентно: Вчені відновили обличчя жінки, яка жила більше 13 000 років тому (фотофакт)

Жінці на момент смерті було 25-35 років. Мала низький, за сьогоднішніми мірками, зріст, приблизно 148-156 см.

13600-річна жінка

Вчені реконструювали обличчя жінки, яка жила в горах Таїланду приблизно 13600 років тому, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Відновлювати зовнішність людей з далекого минулого досить проблематично. Навіть якщо використовуються перевірені методи. Особливо коли відновлюють зовнішність неєвропейців. Ця жінка представляє особливий інтерес, тому що належить до популяції австрало-меланезійської народу", - говорить Сьюзен Хейс з університету Вуллонгонга.

Вчені використовували дані про розміри черепів, м'язів, шкіри і тканини обличчя від людей по всьому світу. Це була спроба отримати "середнє" значення. Також зображення особи відновлювали по черепу.

Дослідники підрахували, що первісні люди жили в гірській області на півночі Таїланду приблизно від 125 тис до н.е. до 9700 р в н.е.

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...