"Безумству храбрых поем мы славу": В Москві на мітингу вимагають відставки Путіна

У неділю, 3 квітня, в Москві на площі Яузські ворота почалася акція протесту водіїв фур, які вимагають скасувати систему оплати за користування автомагістралями, що стягується системою «Платон».

Далекобійники в Москві вимагають відставки Путіна і уряду. Фото: Kiev.smi.

На площі Яузські ворота в центрі Москви пройшов мітинг далекобійників, які з 11 листопада 2015 року розпочали протести в Росії проти системи справляння плати з великих вантажівок за проїзд по федеральних трасах (система "Платон"). В ході мітингу активісти закликали до відставки президента Росії Володимира Путіна, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Відзначається, що російський уряд ігнорує вимоги водіїв скасувати новий збір, тому президенту Володимиру Путіну і уряду слід піти у відставку - з такою заявою виступили учасники протесту - далекобійники.

За підрахунками організаторів мітингу та петербурзького далекобійника Юрія Бубнова на акцію прийшли близько 250 чоловік, вона була узгоджена з владою. Учасники протестної акції прийшли з плакатами "Платон на звалище, уряд - у відставку", "Усе найкраще - дітям ... Ротенбергів", "Платон, іди", "Досить годувати Ротенбергів".

Відомо, що водії приїхали на акцію без машин, так як проїзд на фурах в центр міста заборонений. Акцію підтримали КПРФ і колеги опозиціонера Олексія Навального.

Нагадаємо, в листопаді 2015 року учасники протесту далекобійники записали жорстке звернення до Володимира Путіна, пригрозивши йому долею Миколи II.

Як повідомлялося раніше в ЗМІ, в грудні російські поліцейські частково перекрили МКАД після того, як кілька машин далекобійників виїхали на кільцеву дорогу для участі в акції протесту.

Шахраї використали соліста гурту ТІК Віктора Бронюка для того щоб ошукати українців

четвер, 2 травень 2024, 2:35

Соліст гурту ТІК Віктор Бронюк заявив, що став жертвою шахраїв. Про це він написав на своїй сторінці в Instagram. . За його словами, невідомі отримали доступ до його особистого Telegram-акаунту. Вони скористалися великою кількістю його прихильників і...

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...