Бо треба розбудовувати Батьківщину: Суддя-кіборг, котрий добровольцем воював в найгарячіших точках АТО, погодився на нову цивільну посаду

Олександр Мамалуй, який нещодавно презентував книгу "Військовий щоденник", призначений радником голови Харківської ОДА.

Олександр Мамалуй. Фото:http://kh.depo.ua/

Суддя Харківського обласного господарського суду Олександр Мамалуй призначений радником голови Харківської облдержадміністрації. Про це повідомили у прес-службі Харківської облдержадміністрації, передають Патріоти України з посиланням на Depo.Харків.

За даними ОДА, про це вчора, 12 березня, під час урочистої презентації книги Мамалуя "Військовий щоденник" повідомив голова Харківської ОДА Ігор Райнін. Губернатор під час презентації вручив судді-снайперу посвідчення радника.

"Саме такі люди потрібні сьогодні Україні, саме такі люди сьогодні потрібні Харківщині, бо він не тільки патріот, але ще й дуже хороший фахівець в питаннях територіальної оборони та військової реформи. Він - людина справи", - наголосив Райнін.

Презентація книги проходила у палаці студентів Харківської юридичної академії. До видання увійшли замітки судді-снайпера, які він писав у телефоні під час служби в зоні АТО.

"Не дивлячись на те, що ця книга - щоденник, вона, взагалі-то, не зовсім про мене. Ця книга, в першу чергу, - про моїх товаришів, моїх братів, бійців і командирів роти снайперів 93-ї гвардійської, чотири рази орденоносної Харківської механізованої бригади, ну і, звичайно, про саму бригаду - про її танкістів, артилеристів, мотострільців, розвідників. Я написав цю книгу, тому що переконаний - те, як воювали пацани в 2014-му і 2015-му роках під Донецьком, не повинно бути забутим", - сказав, виступаючи зі сцени, Мамалуй.

"Із 47 чоловік особового складу нашої роти, які йшли на фронт, вбито 11, з п'ятьох харків'ян, які воювали в роті, вбито четверо. Моя рота і моя бригада - не чужі моєму рідному місту. Бригада носить почесне найменування "Харківська", тому що звільняла Харків у 1943 році. Харківщина втратила в цій війні вже 73 своїх синів", - додав він.

Під час презентації "Військового щоденника" Мамалуй наголосив, що видання книги - благодійна ініціатива. Частину тиражу буде направлено бійцям 93-ї механізованої бригади та сім'ям загиблих бійців, ще частину - до 169-го навчального центру "Десна" Гроші від реалізації залишку тиражу направлять на допомогу Харківському військовому госпіталю.

Як стало відомо, суддя Харківського обласного господарського суду, кандидат юридичних наук Олександр Мамалуй відправився служити в Українську армію з першим призовом - у березні 2014 року. У складі роти снайперів 93-ї окремої механізованої Харківської бригади він воював в Авдіївці, Донецькому аеропорту, Пісках, Опитному. Зараз Олександр продовжує служити - після другої мобілізації він став снайпером у Прикордонних військах.

Помер відомий український скульптор

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:30

Соцмережі вибухнули скорботними дописами, в яких українці згадують яким був майстер. Зокрема, трагічну звістку підтвердили у Facebook міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, Черкаська міська рада, а також донька митця Олеся Теліженко. Микола Теліжен...

Передвиборча програма звучить дуже спокусливо: У Байдена та Трампа з'явився несподіваний конкурент

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:05

За законами США, президентом країни може стати американець, якому вже виповнилося 35 років. Але ж висловлювати бажання стати президентом законом не забороняється. Про свої наміри очолити Сполучені Штати заявив Броуді Кеньйон зі штату Джорджія, якому не...