Ірма Вітовська розповіла про свої переживання через зйомки постільної сцени у новому історичному фільмі і не тільки

Відома українська акторка зіграла роль дружини Симона Петлюри.

Ірма Вітовська. Фото: tochka.net.

У фільмі "Таємний щоденник Симона Петлюри" Ірма Вітовська зіграла роль Ольги - дружини головного отамана військ УНР. Її персонаж розкриває, який Петлюра вдома. Про роботу у цій картині актриса розповіла в інтерв'ю gazeta.ua, передають Патріоти України.

"У "Щоденнику" є постільна сцена. Я боюся дивитися українське кіно з інтимними моментами, жмурюся - ми так довго не вміли цього робити. Тут її вирішили правильно. Цей момент для мого персонажа кульмінаційний. Зустрічаються у готелі в Парижі. Життя перетворилося в постійну хованку, боязнь. Ольга каже: "Я виходила не за отамана, а за хлопця, який гарно співав і мені подобався". Є слабина жінки, яка втомилася. Коли Муравьйов (командир загонів Червоної гвардії, організатор масових убивств в українській столиці 1918 року. - ред.) стоїть під Києвом, вона говорить: "Усі їдуть!" Ніби підбиває його тікати. А потім осікається - розуміє, кому вона це каже. Грати людину в момент зламу - найцікавіше", - каже Ірма Вітовська.

"Таємний щоденник Симона Петлюри" зняв режисер Олесь Янчук, із яким у Вітовської вже був досвід співпраці. "Я не відмовляю Олесю Спиридоновичу Янчуку. Дебютувала у його "Нескореному" 2001 року - зіграла зв'язкову Нюсю із Грицем Гладієм. Дуже театрально грала, перегравала. Наш український кінематограф взагалі цим хворів. Потім знялася у його "Залізній сотні", у стрічці "Владика Андрей". І от зараз - зіграла дружину Петлюри", - каже актриса.
Зйомки відбувалися в Україні - у Львові, на Київщині та на території кіностудії Довженка, а також у Парижі. Головні ролі виконали: Сергій Фролов, Ірма Вітовська, Богдан Бенюк, Євген Нищук, Тарас Жирко, Вікторія Янчук, Роман Мацюта, Юрій Одинокий.

"Цей фільм розкриває правду про постать Петлюри, який на ціле століття був спаплюжений радянською пропагандою. З нього зробили погромника, антисеміта. Наш фільм розповідає, що це було зовсім не так", - розповідав Олесь Янчук.

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...

Які хвороби крові та кровотворних органів звільняють від мобілізації в Україні - роз'яснення

четвер, 28 березень 2024, 16:56

В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ триває загальна мобілізація, під час якої військовозобов'язаних громадян призивають на службу в армію. Однак ціла низка захворювань є законною підставою для звільнення від мобілізації, передають Патрі...